Tandlægeskræk

Få hjælp til din tandlægeskræk hos os. Vi har stor forståelse for, at det kan være skræmmende at gå til tandlæge. Derfor har vi specialiseret os i tandlægeskræk – og guider dig trin for trin.

Kig med her og hør vores tandlæge Mats fortælle om, hvordan vi arbejder med tandlægeskræk sammen med vores klienter:

Hvad er tandlægeskræk?

Op mod 20 % af den danske befolkning lider af tandlægeskræk. Tandlægeskræk (også kaldet odontofobi) er en kendt betegnelse for dét at være nervøs eller i nogle tilfælde decideret skrækslagen for at gå til tandlægen.

Det er ikke tandlægen eller tandplejeren man er bange for, men selve behandlingen, instrumenterne eller undersøgelsen.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man føler angst ved at sætte sig i tandlægestolen. Har man tandlægeskræk, vil man ofte udskyde tandlægebesøg gang på gang, indtil det er uundgåeligt.

Husk

Husk altid at fortælle os, at du lider af tandlægeskræk, når du bestiller en tid hos os. På den måde kan vi tage de helt rigtige hensyn til dig, så din oplevelse bliver så optimal som mulig.

Sådan håndterer vi din tandlægeskræk

Vi ved, at det kan være en kæmpe udfordring for mange mennesker at gå til tandlægen.

Derfor får du hos os:

tandlægeskræk
Gratis uforpligtende konsultation – lær din tandlæge at kende

Lider du af tandlægeskræk, er du meget velkommen til at komme forbi til en uforpligtende snak med en af vores behandlere. Vi har gode erfaringer med at dæmpe vores patienters angst. Gennem en grundig samtale får vi vendt dine tanker og bekymringer. Herefter er det helt op til dig, hvornår du beslutter dig for, at du er klar til at komme til behandling.

fokus på tandlægeskræk
Èt behandlerteam gennem hele forløbet

Når du kommer til enten tandeftersyn eller en tandbehandling hos os, vil du altid blive fulgt af den samme tandlæge og den samme tandplejer.

uddannet personale i tandlægeskræk
Uddannet personale i tandlægeskræk

Vores personale er uddannet i at håndtere angst for tandlæger.

behandling af tandlægeskræk
Ingen behandling uden accept

Når du kommer til enten tandeftersyn eller en tandbehandling hos os, vil du altid blive fulgt af den samme tandlæge og den samme tandplejer.

Smertefri behandling

Vores personale er uddannet i at håndtere angst for tandlæger.

hvad er tandlægeskræk?
Hurtig tilbagemelding på telefon og mail

Vi besvarer altid mails samme dag i tidsrummet fra 9-16, og sidder klar til at snakke med dig ved telefonerne alle dage bortset fra søndag.

Vi forstår din angst og arbejder ud fra den

Fordi al vores personale er uddannet inden for tandlægeskræk, forstår vi alle fuldt ud, hvor hårdt det kan være at døje med det. Når du fortæller os, at du har problemer med det, sørger vi derfor for at være meget opmærksomme på at passe på dig gennem hele konsultationen og behandlingen.

Derfor haster vi aldrig igennem en behandling, men sørger for at sætte ekstra tid af til dig.

Vi starter aldrig en behandling, før vi har vendt det med dig og fået din accept. Du vil samtidig få at vide, hvad der skal ske – så du hele tiden ved, hvad du kan forvente.

På klinikken er vi specialister i smertefri behandling. Det vil sige, at vi sikrer, at al din behandling er smertefri tandpleje. Det kan vi ved at benytte os af overfladebedøvelse før den egentlige bedøvelse, der sikrer, at selv stikket fra bedøvelsen ikke kan mærkes.

Vi ved, der kan være meget flovhed forbundet med tandlægeskræk – men for os er det bestemt ikke flovt. Vi synes blot, du er modig, at du har taget skridtet at ringe til os og bestille en tid.

Har du alligevel ikke lyst til at gennemføre en eventuel behandling, efter du er ankommet på klinikken, er der altid plads til, at du siger fra.

Før vi går igang med en behandling, kan vi snakke med dig om, hvad det vil koste – og vi kan lave en plan til dig om betalingsmulighederne. Vi er en forholdsvis billig tandlæge, med priser der giver mening. Du har samtidig mulighed for at betale gennem afbetaling uden oprettelsesgebyr eller rente.

Læs mere om lån til tandlægen her.

Vi tager godt i mod dig

Klinikchef Latifa Azzouzi tager godt imod dig, og hjælper sammen med resten af klinikken, hvis du har udfordringer med tandlægeskræk. Latifa arbejder fast hos Tandlægerne Enghave Plads 6.
skræk for tandlæge

10 gode råd til at overvinde din angst for tandlæger

Det er vigtigt at tage kampen op mod sin skræk for at gå til tandlæge. Undlader du at gå til tandlæge i for lang tid, kan du ikke få tjekket og vedligeholdt dine tænder og sundheden i din mund. Det kan resultere i alvorlige problemer med dine tænder på sigt.

Tag derfor kampen op med din frygt og kom i samarbejde med os igennem din tandlægetid.

Vores 10 råd til at komme af med tandlægeskræk

 1. Vær ærlig omkring din skræk overfor dig selv og tandlægen
  Det er langt lettere at komme igennem din tandlægeskræk, hvis du ikke forsøger at skjule din frygt – for dig selv, eller din tandlæge.

 2. Tag en snak med din tandlæge, inden du bestiller tid 
  Det er vigtigt, at du fortæller os, hvis du er bange. På den måde kan vi tilpasse dit behandlingsforløb ud fra dine behov og ønsker.

 3. Husk dit åndedræt og tag dybe indåndinger helt ned i maven
  Husk dit åndedræt, når du skal til behandling. Ved at skabe kontakt med din krop, skaber du lettere ro igennem behandlingen.

 4. Bestil morgentider
  Ved at bestille morgentider, når du skal til tandlægen, slipper du for at gå og være nervøs hele dagen før selve behandlingen.

 5. Aftal et “pause-signal” med din tandlæge
  Aftal et signal med din tandlæge, som du kan bruge, hvis du får behov for en pause under behandlingen.

 6. Hør musik under din behandling

  Mange foretrækker at tage noget afslappende musik i ørerne, under en eventuel tandbehandling. Det kan hjælpe på at lade tankerne flyde et helt andet sted hen. Tror du, det kan hjælpe dig, er du altid velkommen til at tage musik fra din smartphone i ørerne under behandlingen.

 7. Du kan altid bede om lokalbedøvelse

  Uanset hvilken behandling, du skal have foretaget, kan du altid bede om lokalbedøvelse.

 8. Tag en ven med

  Der er mange, der bliver glade for at have taget en ven eller et familiemedlem med på klinikken. Det kan hjælpe dig med at følge dig mere tryg.

 9. Kom ind i en god rytme

  Det er en god idé ikke at lade der gå for lang tid imellem dine besøg. Efter du har taget det første skridt med en konsultation, kan du forsøge at gå mere hyppigt til eftersyn – for ikke at forværre din frygt.

 10. Gå til terapi, hvis det er rigtig slemt

  Føler du, din fobi er meget slem, kan du også supplere dit besøg med os med terapi. Tandlægeskræk er i dag så udbredt, at både terapeuter og psykologer har erfaring med behandling af angst for tandlæger.

Hvorfor er det vigtigt at komme afsted?

Undersøgelser viser, at tandlægeskræk ses næsten lige så hyppigt som højdeskræk. Det er derfor helt normalt, at du kan føle angst omkring at komme afsted – og det er ikke noget, du skal være flov over. Det er dog vigtigt, at du kommer af sted.

Når tænder ikke bliver regelmæssigt vedligeholdt, kan det medføre, at de forfalder, bliver svage og at du får sværere ved at tygge med dem. Du kan også være så uheldig at få tandsygdomme, der forværres, hvis du ikke får det håndteret af en tandlæge.

Den oftest sete årsag til tandlægeskræk er, at man tidligere har haft en dårlig oplevelse, som man er bange for at genopleve. I dag er det dog heldigvis sådan, at man kan lave både eftersyn og behandlinger 100 % smertefri.

Du kan tage tandlægeforeningens test, for at give dig en indsigt i, om du har voldsom tandlægeskræk.

FAQ – tandlæger med erfaring indenfor tandlægeskræk

Hvorfor udvikler man tandlægeskræk?

Tandlægeskræk kan opstå af forskellige årsager. Nogle mennesker udvikler det efter en tidligere smertefuld eller ubehagelig oplevelse hos tandlægen, mens andre får det fra negative historier eller advarsler fra venner og familie. Skrækken kan også være forårsaget af en generel angstlidelse, frygt for smerte, nåle, instrumentlyde, eller en følelse af kontroltab under behandlingen. For nogle kan skrækken opstå uden en klar årsag.

Hvordan kommer jeg min tandlægeskræk til livs?

For at overvinde tandlægeskræk kan du prøve følgende strategier:

1) Kommunikér åbent med din tandlæge om din angst og bed om forklaringer.

2) Anvend afslapningsteknikker som dyb vejrtrækning, visualisering eller progressiv muskelafslapning.

3) Brug distraktioner som musik eller film under behandlingen.

4) Aftal signaler med tandlægen, så du kan bede om en pause.

5) Benyt en tandlæge, som Tandlægerne Enghave Plads 6, som er specialiseret i behandling af patienter med tandlægeskræk.

Er du nervøs og bange for at gå til tandlægen?

Send os en mail på kontakt@tep6.dk , ring til os på 33 22 33 30 eller book en tid online her og lad os få en snak om dine bekymringer.

Vil du vide mere om tandlægeskræk, kan du læse mere på tandlægeforeningens hjemmeside.