Har du tandlægeskræk?

Rigtig mange mennesker lider af tandlægeskræk. Der kan være mange forskellige årsager til, at man føler angst ved at sætte sig i tandlægestolen.

 

Her hos Tandlægerne Enghave Plads 6 i København er vores personale uddannet til at tackle angst for tandlæger, og vi har gode erfaringer med at dæmpe angsten, ja i nogle tilfælde helt fjerne den.

Har du tandlægeskræk, kan vi tilbyde dig at komme forbi til en uforpligtende snak med en af vores behandlere. Du får selv lov til at mærke efter, hvornår du er klar til en behandling.

 

Book tid her, eller ring til os nu, på  +45 33 22 33 30

 

Husk altid at fortælle, at du er angst for at gå til tandlæge, når du bestiller en tid hos os. På den måde kan vi tage de helt rigtige hensyn til dig, så din oplevelse hos os bliver så optimal som mulig.

 

I vores lille video kan du møde vores tandlæge, Mats. Han fortæller om, hvordan vi hjælper vores patienter i København med tandlægeskræk.

 

 

Hvad er tandlægeskræk?

Tandlægeskræk, odontofobi, er en kendt betegnelse for det at være nervøs, eller i nogle tilfælde decideret skrækslagen for at gå til tandlægen.

Det er ikke tandlægen eller tandplejeren man er bange for, men selve behandlingen, instrumenterne eller undersøgelsen.

Rigtig mange mennesker lider af angst for tandlæger, faktisk er næsten halvdelen af Danmarks befolkning nervøse for at gå til tandlæge. Nogle mennesker er så bange, at de helt undgår tandlægen og undlader de regelmæssige tandlægebesøg. Skyldes udeblivelsen angst for tandlægen, kaldes lidelsen odontofobi. Denne gruppe udgør ca. 10% i Danmark.

Kan man overvinde sin angst for tandlæger?

Ja, det kan man godt og det er vigtigt at tage kampen op mod sin skræk for at gå til tandlæge. Undlader du at gå til tandlæge grundet din frygt, vil forskellige sygdomme og behandlingskrævende tilstande ikke blive diagnosticeret. Dette kan medføre at tilstanden forværres og giver følgesymptomer i form af smerter, ildelugt, ødelagte tænder og knogler. Ofte medfører dette, at man skal have foretaget en større behandling, end hvis sygdommen var opdaget i tide.

Tag derfor kampen op mod din frygt og kom i fællesskab med tandlægen igennem undersøgelsen, uden det store ubehag.

Det første skridt mod at overvinde din frygt for tandlægen, er at erkende din angst. Derefter skal du altid fortælle din tandlæge, at du lider af frygt for tandlæger, så tandlægen kan tage de helt rigtige hensyn til dig.

Undgå tandlægeskræk i København - få en god oplevelse

Hos Tandlægerne Enghave Plads 6 har vi rigtig gode erfaringer med at dæmpe angsten via samtale med patienten. Vi sørger altid for at du føler dig tryg, vi informerer og forklarer, således at du får svar på alle dine spørgsmål, inden vi går i gang med behandlingen, som vi lover altid er 100% smertefri. Vi ved, at hvis du har tillid til din tandlæge, så vil din angst formindskes. Hos os er det altid dig, der beslutter, hvornår du er klar til en behandling.

 

 

Læs mere om smertefri behandling her.

 

 

Husk altid at fortælle, at du lider af tandlægeskræk, når du bestiller en tid hos os. På den måde kan vi tage de helt rigtige hensyn til dig, så din oplevelse hos os bliver så optimal som mulig.

 

Vil du vide mere om tandlægeskræk kan du læse mere på Tandlægeforeningens hjemmeside her