Kontakt

z z z

Kontakt

33 22 33 30

Find vej

Book

Fjernelse af visdomstænder

Få fjernet din visdomstand på vores tandlægeklinik på Vesterbro. Vi undersøger dine visdomstænder grundigt og behandler dem skånsomt og effektivt.

Få undersøgt dine visdomstænder

Tryg og skånsom
behandling

Få rådgivning på
tlf. 33 22 33 30

Læs med og bliv klogere på hvornår en visdomstand skal trækkes ud, og hvordan behandlingsforløbet foregår ↓

Hvad er visdomstænder?

Visdomstænder er en del af dit voksne tandsæt, der i alt tæller 32 tænder. Har du alle dine tænder, vil dine visdomstænder være dine 4 bagerste kindtænder.

Hvornår fjernelse af visdomstænder skal ske

Der kan være flere årsager ti fjernelse af visdomstænder. Som en tommelfingerregel er det fornuftigt at få fjernet en visdomstand, hvis du har:

  • Hul i visdomstanden eller hul i dens nabotand
  • Paradentosebehandling på nabotanden
  • Betændelse omkring visdomstanden
  • Cystedannelse ( dvs. et væskefyldt hulrum) omkring en ikke-frembrudt visdomstand
  • En visdomstand som ikke er brudt frem og generer nabotanden
  • Særlige bidforhold, hvor visdomstanden generer

I alle tilfælde vil det være nødvendigt, at du får en individuel vurdering af din tandlæge.

Book en tid til undersøgelse af dine tænder her

Behandlingsforløbet for fjernelse af visdomstænder

Fjernelse af visdomstænder foregår under lokalbedøvelse. Vi sørger dermed altid for en smertefri fjernelse af din visdomstand. Vi ved, at det kan være skræmmende at få fjernet en tand, og har derfor stort fokus på at give dig et trygt forløb, fra undersøgelse til behandling.

Hvis visdomstanden er fuldt frembrudt
Er din tand fuldt fremme, kan vi fjerne den med en simpel tandudtrækning . Det tager ikke lang tid og er en smertefri behandling.

Læs mere om simple tandudtrækninger her.

Hvis visdomstanden ikke er brudt frem endnu
Hvis tanden ikke er brudt ordentligt frem, laver vi et lille kirurgisk indgreb i slimhinden og den tilstødende kæbeknogle omkring visdomstanden. Du vil få lokalbedøvelse, og operationen vil derfor være smertefri.

Efter operationen af visdomstanden
Er du blevet opereret, kan du få ondt, når bedøvelsen ikke virker længere. Helt almindelige smertestillende piller kan dog ofte tage smerterne. Du kan også blive hævet omkring den fjernede visdomstand. Hævelsen plejer dog kun at vare 2-5 dage.

Efter du har fået fjernet din visdomstand, er det vigtigt, at du holder den ren. Det kan du gøre ved at skylle munden med klorhexidin. Du må dog ikke skrubbe med tandbørsten rundt om såret.

Årsager til smerter i visdomstanden

Der er ofte problemer med visdomstænder – både frembrudte visdomstænder og de, der forbliver i kæbeknoglen. De typiske årsager til smerter i visdomstænderne er:

fjernelse af visdomstænder

Få kigget på dine visdomstænder af Matthias Keum Finne

Tandlæge og behandler af bl.a. visdomstænder Matthias Keum Finne er uddannet på Panuminstituttet og kan bl.a. hjælpe dig med fjernelse af visdomstænder hos Tandlægerne Enghave Plads 6

Tanden ligger forkert i kæbeknoglen

Hvis tanden ikke er brudt frem og den ligger forkert i kæbeknoglen, kan den forstyrre nabotanden.

Tanden er ved at bryde frem

Lige før tanden bryder igennem slimhinden, kan området rundt om tanden blive ømt. Ømheden bør dog aftage i takt med, at tanden bryder frem.

Betændelse omkring visdomstanden og hul i visdomstanden

Hvis det bliver ved med at gøre ondt, eller hvis smerten bliver værre, bør du søge tandlæge for at udelukke, at smerten skyldes en betændelsestilstand ved visdomstanden.

Der er ofte problemer med visdomstænder – både frembrudte  og de, der forbliver i kæbeknoglen. De typiske årsager til smerter i disse tænder er:

Symptomer på at dine visdomstænder er ved at bryde frem

Er én eller flere af dine visdomstænder ved at bryde frem, går det sjældent ubemærket hen. Du kan opleve alt fra hævelse og rødme omkring området til synkebesvær og feber. Har du ondt i visdomstanden, er det altid en god idé at kontakte os for en undersøgelse.
Hvornår dukker de frem?
Visdomstænder dannes omkring 8-9 års alderen og bryder som oftest frem i munden mellem du er 17 og 20 år. Når tanden bryder frem er den del af tanden, som kan ses i munden, færdigdannet, mens tandens rod ikke er helt færdig endnu. Først omkring 22-årsalderen vil også roden være fuldstændig.

Kontakt os for fjernelse af dine visdomstænder

Har du problemer med dine visdomstænder?

Kom forbi klinikken på Enghave Plads 6, Vesterbro, og få undersøgt dine tænder. Vi sidder klar ved telefonerne på 33 22 33 30 eller på mail kontakt@tep6.dk for at hjælpe dig.

Læs mere om tandudtrækninger her

Vi er medlem af Tandlægeforeningen