Akut tandlæge


Har du akut brug for en tandlæge i København, sidder vi klar til at hjælpe dig. Vi har åbent mandag til torsdag 07.30-18 og fredag fra 07.30-16.

Er det uden for vores åbningstid, skal du ringe til tandlægevagtens akuttelefon på 18 13.


Læs med længere nede for at se listen over, hvornår du skal søge akut tandlæge ↓

Tryg og smertefri
behandling


Dét får du med vores akutte tandlægehjælp:

Specialuddannede tandlæger

Vores klinik råder over specialuddannede tandlæger og tandplejere, der er opdateret inden for den nyeste udvikling. Vi tilbyder både de helt basale og de komplicerede former for tandbehandlinger på klinikken.

Lave priser uden ekstra gebyr

Vi er nogle af de billigste tandlæger i København – helt uden, at vi går på kompromis med kvaliteten. Vi smider heller ikke hverken ekstra akutgebyr eller weekendgebyr oveni prisen ved en akut tandbehandling.

Find vores priser her

Smertefri behandling

Du får en 100 % smertefri behandling, ligegyldigt hvilken tandbehandling, du skal have udført.

Læs mere om smertefri tandpleje her

Hjælp til din tandlægeskræk

Vi har stort fokus på tandlægeskræk i alle vores behandlinger og sørger for at tage ekstra hensyn i tilfælde af dette.

Søg akut tandlægehjælp ved:

Ulykker
Du bør altid søge akut tandlæge hurtigst muligt ved ulykker og andre situationer, hvor helt eller delvist udslåede eller knækkede tænder forårsager stærke tandsmerter.

Tandpine
Har du pludseligt fået tandpine, er det også vigtigt, at du ikke tøver med at ringe til en tandlæge. Akut tandpine kan skyldes mange ting, og derfor er det vigtigt at få det undersøgt med det samme.

Tandbyld
Har du fået en tandbyld, skal du undersøges og behandles med det samme. En tandbyld er en betændelsestilstand, der viser sig som en hævelse i tandkødet/slimhinden ud for en tand. Tilstanden opstår typisk fordi, der har ophobet sig bakterier i tandens indre (nervekammeret) eller tandens ydre (rødderne, rodspidser eller ikke frembrudte visdomstænder)

Hvis din tandbyld ikke behandles med det samme, kan den vokse sig større meget hurtigt. Symptomer på en tandbyld kan være alt fra dunkende tandpine, hævelse i tandkød/slimhinde, hævet hals, kæbe og kinder til feber.

Find Tandlægerne Enghave Plads 6 her:

Har du slået en tand ud?

Har du slået en tand ud, skal du reagere med det samme.

Vi anbefaler, at du:

  1. Finder den tand, du har slået ud.
  2. Tager til tandlægen med det samme. Kan du ikke få fat i os på tlf. 33 22 33 30 , skal du ringe til akuttandlægen på 18 13 eller til skadestuen.
  3. Læg tanden i en lukket pose eller i en fugtig bøtte med vand i, og tag den med til tandlægen/tandlægevagten/skadestuen

Mindre akutte situationer

Der kan også være andre mindre akutte årsager til, at du oplever tandsmerter.

Visdomstænder, der er ved at bryde frem,  eller en knækket tand eller fyldning er nogle af de mindre akutte, smertegivende tilstande.

Selvom disse tilstande ikke er ligeså akutte som knækkede tænder ved en ulykke, voldsom tandpine og tandbylder, bør du stadig bestille en tandlægetid, så hurtigt som muligt.  

Her vil vi udrede, hvorfor du har smerter, og hvordan vi kan hjælpe dig af med dem.

Derfor kan du have ondt, når du tygger

Der kan være mange årsager til, at du har ondt, når du tygger.

De mest hyppige er:

  • Rodspidsbetændelse
  • Dentininfraktioner (revner i tænderne)
  • For høj fyldning eller for høje kroner
  • Løse tænder
  • Akut tandkødsbetændelse/fremskreden parodontose
  • Løs eller mistet tandkrone

Oplever du smerter ved tygning, anbefaler vi, at du tager kontakt til tandlægen. Det er dog ikke nødvendigvis en situation, der kræver akut behandling.

Bor du i København, kan du læse mere om  Akut tandlæge København. 

FAQ – akut tandlæge i København

Hvad er en akut tandlæge?

En akut tandlæge er en tandlæge, der behandler tandskader og tandrelaterede nødsituationer uden for normal arbejdstid. Akutte tandlæger kan håndtere smerter, infektioner, knækkede eller udstødte tænder og andre tandskader. Deres primære mål er at yde hurtig og effektiv behandling for at lindre smerte og forhindre yderligere skade eller komplikationer.

Hvornår skal jeg kontakte en akut tandlæge?

Kontakt en akut tandlæge, hvis du oplever pludselige, stærke tand- eller mundsmerter, tab eller skade på tænder (fx knækkede, løse eller udstødte tænder), betændelse eller infektion (tandbylder), blødning, som ikke stopper, eller traumer mod ansigt og kæbe. Akut tandpleje er nødvendig for at minimere smerte, skade og potentielle langvarige komplikationer.

Kan jeg blive behandlet, selvom jeg ikke er patient?

Ja, vores akut tandlæger er villige til at behandle nye eller ikke-registrerede patienter, der oplever en tandnødssituation. Formålet med akut tandpleje er at yde hurtig og effektiv behandling for at lindre smerte og forhindre yderligere skade, uanset om du er en eksisterende patient eller ej. Kontakt den nærmeste akut tandlæge for hjælp.

Har du akut brug for en tandlæge udenfor vores åbningstid?

Du skal ringe til tandlægevagten, den almindelige lægevagt eller til skadestuen, hvis du har brug for en tandlæge udenfor vores åbningstid.

Kontakt tandlægevagten

Telefonnummer til tandlægevagtens akuttelefon: 1813

Adresse til Tandlægevagten i København: Oslo Plads 14 (ved Østerport)

Tandlægevagtens åbningstider: Hverdage fra kl. 20.00-21.30
Lørdage, søndage og helligdage fra kl. 10.00-12.00 og igen fra kl. 20.00-21.30
24. december og 31. december fra kl. 09.00-14.00

Andet info: Husk at medbringe dit sygesikringsbevis.