Kontakt

z z z

Kontakt

33 22 33 30

Find vej

Book

Grundig tandeftersyn i København

Hos Tandlægerne Enghave Plads 6 kan du få foretaget tandeftersyn i København af høj kvalitet og til konkurrencedygtige priser.

Hvorfor et et tandeftersyn så vigtigt?

Et tandeftersyn er vigtigt for alle. Det er nemlig ved eftersynene, at potentielle huller eller tandsygdomme bliver opdaget. Det er ikke altid, at patienter kan mærke eventuelle skader, som er opstået med tiden.

Derfor er et tandeftersyn en behandling, der ikke må undervurderes, hvis ikke man vil have huller i tænderne. 

Det er trods alt tænder, der gerne skulle holde resten af livet. Derfor er det vigtigt at overholde de tandeftersyn, man regelmæssigt bliver indkaldt til.

Trænger dine tænder til et tandeftersyn? Hos Tandlægerne på Enghave plads, står vi klar til at give dine tænder et tjek. Ring på tlf. 33 22 33 30, så finder vi en tid i kalenderen, der passer dig.

Hvad får man lavet ved et tandeftersyn?

Ved et tandeftersyn gennemgår vi dine tænder grundigt og tjekker dem for evt. caries, - også kaldet huller i tænderne.

Som standardprocedure, vil vi altid lave en tandrensning. Ved at rense dine tænder får vi fjernet alle de bakterier, plak og tandsten, der har placeret sig nede ved kanten til tandkødet. Hvis det får lov at sidde der for lang tid, kan det nemlig give tandkødsbetændelse, som i sidste ende kan udvikle sig til paradentose.

Efter vi har renset dine tænder, og fjernet alt hvad der minder om tandsten og plak, slutter vi af med at pudse tænderne.

Ved at pudse tænderne, kan man nemlig fjerne nogle af alle de misfarvninger, som med tiden naturligvis kan opstå.

Hvad er tandsten? 

De fleste der har fået en tandrensning, har oplevet at få skrabet bagsiden af tænderne nede ved tandkødet. Det kan for nogle virke lidt voldsomt, men bare rolig. Grunden til at det kan føles lidt hårdt og rut, er fordi tandlægen er i gang med at fjerne tandstenene.

Tandstenene består nemlig af kalk. Derfor kan det være svært for tandlægen at fjerne, og kan af gode grunde mærkes tydeligere på dig der ligger i stolen.

Det er dog vigtigt at få dem fjernet, da de kan lave permanente skader på dine tænder.

Hvor ofte skal man have foretaget et tandeftersyn?

Som tidligere nævnt, er det vigtigt for alle at passe sine tandlægetider. Der er dog forskel på, hvor ofte hver person skal have et tandeftersyn.

I 2015 trådte en ny reform i kraft, som betyder at patienter nu skal inddeles i kategorierne, rød, gul eller grøn? Klik på linket og læs mere om, hvilken kategori du tilhører.

Hvis du ikke har problemer med tænderne, går den generelle anbefaling på et eftersyn hver 12. - 24. måned.

Det handler om at forebygge skaderne, inden det går galt, og den helt store regning dumper ind ad døren.

Læs her om mulighed for tilskud fra Sygeforsikring Danmark.

Hvad kan du selv gøre for at passe på dine tænder?

Udover at holde aftalerne til tandeftersyn, er der også ting i dagligdagen, man selv kan sørge for at gøre, for at holde tænderne sunde og pæne i lang tid.

For det første, er det vigtigt at børste alle sider af tænderne, mindst to gange om dagen. I den forbindelse skal der gerne bruges tandpasta med fluor. Fluor har nemlig en beskyttende, og endda reparerende effekt på tænderne.

Derudover har det du indtager også stor betydning for hvordan dine tænder arter sig i fremtiden. Særligt klistrede spise er meget dårligt for tænderne. Karameller og chips hører særligt under denne kategori, da det kan sidde på tænderne i længere tid end andre madvarer.

Sukkerholdige drikke tilhører også kategorien af ting man gerne skal indtage i moderate mængder. Det kan særligt være skadeligt, hvis tænderne heller ikke får den pleje de har brug for i form af tandbørstning og tandtråd.

Tandtråd er derfor også et særligt godt redskab, til at holde caries væk fra tænderne. Det er nemlig ikke altid, at tandbørsten kan nå ned mellem alle tænderne. 

Husk derfor at: 

  • Børste tænder to gange om dagen 
  • Altid bruge tandpasta med fluor
  • Regelmæssigt bruge tandtråd
  • Undgå klistrede søde spise
  • Undgå for mange sukkerholdige drikke

Ikke tid til tandlægen på en hverdag? 

Til dig der har en travl hverdag og ikke har tid til at få lavet dit tandeftersyn på en hverdag, har vi også åbent om lørdagen. Det betyder, at der ikke er nogen dårlige undskyldninger for ikke at holde de anbefalede tandeftersyn.

Er du i tvivl om dine tænder bliver børstet korrekt? Klik her og læs en guide til sådan børster du dine tænder korrekt.

Er det ved at være tid til dit tandeftersyn?

I så fald er du mere end velkommen til at give os et kald på 33 22 33 30, eller sende en mail til kontakt@tep6.dk, så vender vi tilbage så hurtigt vi kan. 

Har du fobi for tandlægen kan du læse om gode råd mod tandlægeskræk her. 

Kontakt os og bestil en tid

Har du spørgsmål, eller vil du blot bestille en tid, kan du sende en besked til os i kontaktformularen, sende en mail til os på kontakt@tep6.dk eller ringe til os på 33 22 33 30.