Billig tandrensning i København

På vores klinik i hjertet af Vesterbro i København, på Enghave Plads 6, har vi altid tid til en grundig tandrensning. Forebyggelse med rensning, tandbørstning m.m., har stor indflydelse på tændernes sundhed.

Hvorfor er tandrensning vigtigt?

Med en tandrensning fjernes tandsten og andre belægninger, som kan forårsage tandkødsbetændelse eller i værste tilfælde huller i tænderne. Ved at få foretaget en tandrensning, kan du forebygge usundheder og sygdomme i tænderne. Tandrensning kan sågar behandle nogle problemer, som allerede er opstået i tænderne.

Er det ved at være tid? 

Mener du det er tid til, at du skal have renset tænder, så kontakt os endelig, eller book en tid via vores online tidsbestilling. Vi ser frem til at give dig en god oplevelse.

Er du mere interesseret i hvad en tandrensning er, og hvordan det foregår, så læs med herunder.

Hvornår laver man en tandrensning?

En tandrensning udføres typisk i forbindelse med en regelmæssig undersøgelse. Tiden mellem tandrensningerne kan derfor varierer, alt efter hvor ofte du kommer til kontrolbesøg hos din tandlæge.

En tandrensning fjerner plak, tandsten og misfarvninger på tænderne. En tandrensning kan fjerne overfladiske misfarvninger og farvede belægninger som kommer fra f.eks. te, kaffe og tobak, men det er ikke muligt at fjerne de farvestoffer som er trængt ind i emaljen. En tandrensning vil dog typisk kunne give tænderne et lysere og mere ensartet udseende.

De fleste mennesker danner tandsten i varierende mængde. Tandsten er hårde belægninger som sidder så godt fast på tænderne, at du ikke selv kan fjerne det med din tandbørste.  Hvor meget tandsten man danner er individuelt, og afhænger af mundhygiejne og genetik. Vi anbefaler derfor, at man i samråd med tandlægen aftaler, hvor ofte der skal laves tandrensning. Vi anbefaler typisk hver 6.-12. måned.

Hvad er tandsten? 

Tandsten består af calcium phosphat krystaller (kalk) som aflejres på tandoverfladen. Tænderne består også af en type calcium phosphat krystaller som kaldes hydroxylapatit.

Dannelsen af tandsten sker i tre trin:

 • Plakdannelse på tænderne
 • Modning af plak
 • Mineralisering

Tandsten er utrolig hårdt og kan være svær at fjerne – selv for tandlægen.

Tandrenser Gille Durmisi

Tandklinikassistent Gille Durmisi er uddannet på Panuminstituttet i 2017. Gille er en af de dygtige klinikassistenter, du kan møde, når du får en tandrensning hos Tandlægerne Enghave Plads 6.

Hold tænderne rene med en tandrensning i København

Plak er en forudsætning for dannelsen af tandsten, og en god mundhygiejne vil derfor i mange tilfælde kunne minimerer tandstensdannelsen. Hos nogle personer kan det dog være en udfordring, at holde tandsættet rent. Personer med blottede tandhalse har klinisk længere tænder (dvs. tænderne ser længere ud, fordi tandhalsen er blottet), hvilket besværliggør renholdelsen. Dybe tandkødslommer gør det ligeledes svært at fjerne alt plak. Dernæst er tandsten i sig selv en plak-tiltrækkende faktor, som gør tandoverfladen ru og ideel for bakteriekolonisering. En effektiv tandrensning vil gøre tandoverfladen glat, bakteriefri og lettere at holde ren.

Vi bruger ultralyd, curetter og pimpsten

Tandsten og mørke misfarvninger kan sidde enormt godt fast på tænderne og være svært at få af. Der er derfor udviklet specielle instrumenter som tandlægen/tandplejeren anvender, når tandsten og misfarvninger skal fjernes fra tand- og rodoverfladen.

 1. Tandrensning med ultralyd
  Ultralydsinstrumenter fjerner tandsten ved vibrationer. Der findes forskellige typer af ultralyds-instrumenter, som fungerer mere eller mindre ens, nemlig ved at omdanne nettes vekselstrøm til den højfrekvente vekselstrøm som vi kalder ”ultralyd”.

 2. Tandrensning med curetter

  Ud over ultralydsinstrumenter findes der adskillelige curetter (håndinstrumenter) som via håndkraft kan fjerne tandsten og misfarvninger. Det er vigtigt at instrumenterne bruges korrekt, da de potentielt kan ridse og skade emalje og rodoverflade på tænderne hvis de anvendes forkert. Vi anbefaler af samme grund ikke at du selv forsøger at fjerne tandsten.

 3. Tandsrensning med pimpsten

  Pimpstenen er en let og porøs bjergart der er dannelsesprodukt efter et vulkanudbrud. Pimpsten blandes med almindelig tandpasta og kan polerer tænderne og fjerne misfarvninger. Det er ikke indiceret at anvende pimpsten som en del af den daglige tandbørsterutine, da det slider lidt på emaljen.

Tandrensning og parodontose

Hos personer med paradentose er tandrensning en vigtig del af behandlingen og bør udføres hver 3.-6. måned. Hos disse personer har tandrensningen til formål at standse sygdomsprogressionen ved at fjerne svært tilgængeligt tandsten og plak på tænder og i tandkødslommen. En effektiv tandrensning minimerer antallet af sygdomsfremkaldende bakterier ved at ændre bakteriesammensætningen i tandkødslommen. Når svært tilgængeligt plak og tandsten er fjernet, vil det være lettere at holde tænderne rene efterfølgende.

Forudsætningen for en grundig tandrensning

En undersøgelse inden en tandrensning er forudsætningen for en god og tilfredsstillende tandrensning. Vi oplever af og til, at patienter spørger, ”Hvorfor kan jeg ikke bare få en tandrensning, uden også at skulle have en undersøgelse?”. Svaret er, at en tandrensning foretages med henblik på at fjerne svært tilgængeligt plak og tandsten med det formål at bevare eller give dig et sundt tandsæt. For at tandlægen kan blive tilstrækkeligt orienteret om tændernes tilstand, og hvad netop dine tænder kræver, er det nødvendigt at have en undersøgelse, der går forud for en tandrensning. 

Undersøgelsen omfatter en måling af tandkødslommerne rundt om tænderne og en registrering af caries. Disse registreringer er nødvendige for at tandlægen ved, om der er steder, hvor plak og tandsten ligger skjult, og om der er risiko for, at de bliver overset. Hvis tandlægen ikke udfører tandrensningen grundigt og får fjernet alt tandsten i tandkødslommerne, er der risiko for udvikling af infektion i form af en tandbyld.

Pris på tandrensning

Har du brug for tandrensning i Købehavn tilbyder vi hos TEP6 tilbyder altid billig tandrensning – du kan booke en tid via online tidsbestilling her.

Kontakt os og bestil en tid

Har du spørgsmål, eller vil du blot bestille en tid, kan du sende en besked til os i kontaktformularen, sende en mail til os på kontakt@tep6.dk eller ringe til os på 33 22 33 30.