Hvad er tandproteser?

I gamle dage kaldte man det “falske tænder” og “gebis”, men uanset hvad, så dækker betegnelsen over en aftagelig erstatning for en, flere, eller alle tænder.

Ordet protese stammer fra det græske “Prosthesis”, der betyder “en tilføjelse”. Vi kan klare alle former for behandlinger vedr. tandproteser, på vores klinik i København.

Overordnet deles proteser op i 2 kategorier:

Delproteser:

Betegner proteser, der erstatter nogle, men ikke alle tænder i en kæbe. Disse fastsiddende tandproteser sidder i et metal-stel, som holdes godt fast i munden ved en kombination af elastiske bøjler og fæste i små indhak, man har slebet i de resterende tænder. En delprotese sidder derfor bedre fast i munden end en fuldprotese, og er lettere at styre.

Det er en misforståelse at delproteser ødelægger nabotænderne. Tændernes emalje er alt for slidstærk til at bøjlerne kan slide hul. Men belægninger kan stadig give huller. Hvis man mister yderligere tænder kan en delprotese udvides med ekstra tænder efter behov.

Helproteser:

Mange, især ældre, har haft dårlig mulighed for at bevare deres tænder, og kan derfor have brug for en en protese der erstatter alle tænder i over- eller underkæbe. Det er vigtigt at undersøge om de sidste tænder virkelig er så dårlige at de må ud, da selv en enkelt tand kan være nok til at holde en delprotese fast, og en sådan vil være lettere at styre. Når det er sagt, må det siges at det absolut er muligt at blive glad for fuldproteser.

De kan laves så naturtro med guldkroner og eventuelle mørkere tænder, at det ikke er muligt for venner og familie at kende forskel på de gamle tænder og den nye protese. Og det er ikke mere nødvendigt, som tidligere, at gå tandløs i en periode. Protesen kan sættes i munden umiddelbart efter den sidste tand er trukket ud, og faktisk vil protesen beskytte det åbne sår og give mindre ubehag efter tandudtrækningen.

Læs mere om, hvad proteser laves af og hvilke der findes.

Billige tandproteser i København

Har du brug for tandproteser kan du til enhver tid booke en tid til en konsultation, så hjælper vi dig finde den rigtige pris, så du kan få dit sunde glade smil tilbage. Vores fastsiddende proteser er af top kvalitet og vores tandteknikere er alle højtuddannede og yderst professionelle. Vi tilbyder altid konkurrencedygtige priser på tandproteser og for at gøre din behandling nemmest mulig, kan du hos os fordele din regning over flere måneder i en afdragsordning. Det er altid oprettelsesfrit, gebyrfrit og rentefrit. Det koster altså ikke mere, end hvad den normale behandling ville gøre. Vi synes ikke økonomi skal være en barriere mod et sundere og gladere smil, så vi er utrolig stolte over at kunne præsentere en løsning der ikke koster dig ekstra.

Kontakt os og bestil en tid

Har du spørgsmål, eller vil du blot bestille en tid, kan du sende en besked til os i kontaktformularen, sende en mail til os på kontakt@tep6.dk eller ringe til os på 33 22 33 30.