mundskyl
Ingen forhåndenværende produkter har kunnet dokumentere nogen nævne- eller købeværdig betydning som supplement til eller delvis erstatning for den mekaniske rengøring af tænderne.
Mundskyl kan kortvarigt give en følelse af god smag i munden, men den fjerner hverken bakterierne i munden, eller fjerner årsagen til eksempelvis dårlig ånde.
Reduktionen af plak (bakterieophobning) er som regel så beskeden at mundskylningerne ikke har nogen virkning på f.eks. tandkødsbetændelse. Mundskyllevæsken skylles hurtigt væk, og den når heller ikke frem til de mest kritiske steder på tænderne. Eksempelvis langs tandkødsranden.

Indholdet i de fleste mundskyl-produkter er heller ikke helt ufarligt. Mange mundskyllevæsker indeholder alkohol som konserveringsmiddel, som blandt andet kan irritere mundslimhinden. Produkter uden alkohol er naturligvis altid at foretrække.

Ydermere indeholder de fleste mundskylleprodukter antibakterielle stoffer. Den nyeste forskning viser, at hvis man indtager for mange af disse stoffer, f.eks ved daglig brug af mundskyllevæsker, kan man udvikle resistens overfor antibiotika. Hvis dette sker, kan det betyde at kroppen har sværere ved at bekæmpe infektioner i mundhulen og andre steder i kroppen.

Undtagelsen fra ovenstående, er mundskylning med klorhexidin som er et veldokumenteret effektivt middel til i kortere perioder- og på bestemte indikationer – at erstatte eller supplere den almindelige hjemmetandpleje.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte os.

Husk… Den mekaniske daglige, grundige rengøring er altid at foretrække….

Forebyggelse frem for alt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *