Professionel tandblegning i København

Er dine tænder misfarvede og grimme, kan vi tilbyde dig professionel tandblegning på klinikken på Enghave Plads i hjertet af København. Bestil tid online i dag på online tidsbestilling, eller ring til os på 33 22 33 30 for yderligere info – eller læs meget mere om behandlingen her på siden.

Hvad er tandblegning?

Tandblegning er en kosmetisk tandbehandling, som har til formål at gøre dine tænder hvidere. Blegningen foregår med tandblegemidlet hydrogenperoxid – alment kendt som brintoverilte.

Med det aktive stof lysner man tænderne på kemisk vis, ved at misfarvningerne i tændernes overflade oxideres – for på den måde at give tænderne et lysere og hvidere udseende.

Der er strenge krav til koncentration af brintoverilte i tandblegningsprodukter. Håndkøbsblegemidler må derfor kun indeholde 0,1 % brintoverilte – en så lav koncentration, at produkterne mere eller mindre ikke har nogen effekt.
Derfor anbefaler vi altid, at du besøger os i klinikken, hvis du ønsker at få bleget dine tænder. Det er med til at sikre et flot resultat.

Det er dog ikke kun af kosmetiske årsager, at du ikke bør anvende hjemmeblegningsprodukter – men også af hensyn til tandsundhed. Til dels fordi nogle af produkterne på markedet kan være direkte skadelige for tænder, tandkød og slimhinder – og til dels fordi nogle tænder af forskellige årsager slet ikke egner sig til at blive bleget.

Hvem kan få udført en tandblegning?

Det er ikke alle tænder, der egner sig til en tandblegning, ligesom plastfyldninger og kroner ikke ændrer farve af behandlingen. Har du fyldninger i fortænder og andre synlige tænder, vil vi i nogle tilfælde anbefale at få dem udskiftet i forbindelse med din tandblegning for at sikre en ensartet farve på alle dine tænder.

Andre årsager til, at du ikke bør få bleget dine tænder, kan være:

  • At du er under 18 år.
  • At du er gravid eller ammer.
  • At du allerede har så hvide tænder, at en tandblegning ikke vil gøre en væsentlig forskel.
  • At du har syreskader.
  • At du har paradentose.
  • At din tandemalje er så slidt, at blegningen ikke vil have nogen effekt.

Af samme grund vil vi altid undersøge dine tænder tænder grundig for at sikre, at de er “egnede”.

Læs eventuelt Tandlægeforeningens råd om at blege tænder, eller kontakt os for råd og vejledning.

Før du vælger at få bleget dine tænder, vil vi altid undersøge dem, for at sikre, at de er “egnede” til det. Tandblegning af tænder, der har syreskader – eller du har parodontitis (tandkødsbetændelse), fraråder vi at blege dine tænder.

Har du plastikfyldninger på de tænder, der er synlige, når du smiler, skal du være opmærksom på, at der kan komme et behov for at skifte fyldningerne efter behandlingen, da der kan være en nuanceforskel. Fyldningerne bleges nemlig ikke. Dette adresserer vi inden behandlingen hvis vi mener udskift af fyldningerne bliver aktuelt.

Derfor får du misfarvede tænder

Mange vælger at få bleget tænder, fordi et stort, hvidt smil giver selvtillid og følelsen af at være mere attraktiv. Helt hvide tænder kan også lyse ansigtet op, så du ser yngre og mere imødekommende ud. Mange føler sig usikre ved at smile stort, netop fordi de føler, at deres tænder er blevet overdøvet af pletter fra kaffe, te og sukker.

Misfarvninger inddeles i tandlægebranchen i eksterne misfarvninger og interne misfarvninger.

Interne misfarvninger stammer fra det indre af tanden og kan blandt andet skyldes, at nerven i tanden er død. Ved aldring kan ens tænder også få en mørkere nuance, da tykkelsen af dentin ændrer sig. Blegning af interne misfarvninger vil kræve ekstra indgreb i tanden.

Eksterne misfarvninger er misfarvninger, der som regel er påvirket af spisevaner og livsstil – for eksempel rygning samt et stort indtag af lakrids, kaffe, te, sodavand og rødvin. Det er de eksterne misfarvninger, vi kan blege med almindelig tandblegning uden ekstra indgreb i tanden.

Du læse mere om, hvorfor nogle får misfarvede og gule tænder her.

Hvem kan få udført en tandblegning?

Før du vælger at få bleget dine tænder, vil vi altid undersøge dem, for at sikre, at de er “egnede” til det. Tandblegning af tænder, der har syreskader – eller der har paradentosebehandling (tandkødsbetændelse), fraråder vi at blege dine tænder.

Har du plastikfyldninger på de tænder, der er synlige, når du smiler – skal du ligeledes overveje at få skiftet dine tandfyldninger før blegningen. Blegning af fyldninger kan netop resultere i en lidt anden nuance end naturlige tænder.

Hjemmeblegning og blegning i klinikken

Hos Tandlægerne på Enghave plads, tilbyder vi både tandblegning på vores klinik i København og hjemmeblegning. Herunder kan du se hvordan de to forskellige behandlinger foregår på.

Hjemmeblegning foregår i 3 trin:

  1. Først har du en samtale med tandlægen, hvor I får snakket om behandlingen og forventningsafstemt hvilket resultat du kan forvente. Alles tænder bleger forskelligt, og derfor får alle ikke samme resultat. I samme omgang vil tandlægen tage et aftryk af dine tænder for at kunne lave de skinner, du skal bruge til din hjemmeblegning.

  2. Når skinnerne er færdiglavet, får du dem med hjem sammen med et tandblegningsmiddel.

  3. Du foretager blegningen derhjemme, hvor du lægger blegemidlet ind i dine skinner og lader skinnerne sidde på dine tænder i et stykke tid ad gangen. Vi vil rådgive dig om, præcis hvor lang tid skinnerne skal sidde på. Tandblegemidlet indeholder en lav koncentration af hydogenperoxid – din hjemmeblegning skal derfor gentages flere gange. Hvor mange gange afhænger af, hvor misfarvede tænderne er – men langt de fleste ser et resultat efter 2-4 dage. Man skal dog forvente af behandlingen vil tage 7-10 dage.

I de dage man bleger, er det vigtigt at undlade at spise farverige fødeemner såsom kaffe, te og rødvin, da resultatet af behandlingen vil blive dårlig.

    Klinikblegning foregår i 2 trin

    1. Lige som ved hjemmeblegning, starter man med en samtale med tandlægen, der sammen med dig vurderer om dine tænder er egnet til behandlingen og hvilket resultat du kan forvente.

    2. Du kommer til en 2 timers behandling på klinikken, hvorefter du med det samme kan se resultatet. 2 timer efter må du spise og drikke som du plejer- også farverige fødeemner

    Hvor længe holder en blegning?

    Resultatet varierer fra tandsæt til tandsæt, ligesom livsstil har indflydelse på holdbarheden. Typisk holder en tandblegning mellem 2-4 år, men rygning og et hyppigt forbrug af kaffe og rødvin vil dog give et væsentlige ringere og mindre holdbart resultat.

    Vi anbefaler desuden, at du ikke ryger eller indtager misfarvende føde- og drikkevarer i 48 timer efter behandlingen, da tænderne i det første stykke tid er mere modtagelige over for farve end normalt.

    Er der bivirkninger ved at blege tænder?

    Dine tænder kan blive en smule følsomme overfor varme og kulde, når du spiser eller drikker – men det er for de fleste en midlertidig overfølsomhed. Du kan også opleve tandkødsirritation.

    Der er uenighed i branchen om, om tandblegning kan skade det yderste lag af tandens emalje. Derfor anbefaler vi, at du ikke bleger tænder oftere end hvert andet år.

    Hvad koster en tandblegning?

    Se vores priser for den aktuelle pris.

    Uanset hvilken behandling du vælger, vil vi altid undersøge dine tænder grundigt på forhånd og vurdere effekten undervejs i forløbet. På den måde er du altid sikret en professionel behandling, som tager højde for dine ønsker til resultatet, din tandsundhed og din økonomi.

    Hos os er samarbejdet mellem behandlere og vores patienter hjørnestenen i enhver behandling.

    Book tid til en tandblegning i København

    Vil du have smukke, hvide tænder igen? Så er du velkommen i klinikken på Enghave Plads 6.

    Du kan booke en tid til at få foretaget en professionel tandblegning på vores klinik i København på 33 22 33 30 eller ved at udfylde kontaktformularen.