Tandfacader

Ønsker du at ændre form eller farve på én eller flere fortænder? Hos Tandlægerne Enghave Plads 6 kan vi tilbyde dig et rigtig flot smil med tandfacader.


Vores erfaring sikrer en høj kvalitet, et flot resultat og en skånsom behandling, som du kan være tryg ved.

Hvad er tandfacader?

Tandfacader er tynde, tilpassede skaller i plast eller porcelæn, som sættes på tænderne – typisk for at korrigere mindre “skønhedsfejl”.

Facaden limes fast til tanden med en meget stærk plastcement, og tanden ser igen fuldstændig naturlig ud.

En eventuel skævhed i tandstillingen vil for eksempel kunne korrigeres med en porcelænsfacade, ligesom facader på tænderne også kan skjule misfarvninger på tandemaljen.

Hos Tandlægerne Enghave Plads 6 udfører vi behandlingen med plast eller porcelæn. Valget af materiale afhænger af det enkelte tilfælde og vores vurdering som tandlæger.

Vi vil dog altid rådgive dig ud fra dine ønsker og behov, når du besøger os med ønske om en behandling med tandfacader. Det sikrer et resultat, som du bliver tilfreds med.

Bliv klogere på tandfacader

Vil du vide mere om fordelene ved plast- og porcelænsfacader – eller har du andre spørgsmål om tandfacader? Så læs videre, og få svar på en håndfuld ofte stillede spørgsmål om behandlingen.

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål, eller ønsker du at bestille tid til en konsultation, er du også altid velkommen til at ringe til os på tlf. 33 22 33 30

Hvornår er der behov for tandfacader?

Der kan være forskellige grunde til at vælge en behandling med facader. Typisk behandler vi patienter, som på den ene eller anden måde er kede af udseendet på deres tænder – for eksempel på grund af:

  • Slidt tandemalje
  • Mellemrum mellem tænderne
  • Misfarvninger på emaljen på grund af syreskader
  • Uensartede tænder
  • Forkert placerede tænder

Der er altså ofte kosmetiske grunde til at vælge en behandling med tandfacader.

Behandlingen kan dog også være med til at beskytte overfladen på skadede tænder – og kan dermed forebygge behovet for en længere og mere krævende behandling. Facader på tænderne kan derfor også blive nødvendige af mere praktiske og sundhedsmæssige årsager.

Hvilke materialer bruger vi?

Tandfacader er som nævnt lavet af plast eller porcelæn – to materialer med hver deres fordele.

Plastfacader
Plastfacader har først og fremmest den fordel, at behandlingen er mindre omfattende end en behandling med porcelæn. Desuden er prisen på plastfacader væsentligt lavere.

Plastmaterialerne er dog i dag så gode, at de imiterer det naturlige tandvæv i særdeles høj grad. Samtidig er de stærke og kan limes sikkert fast til tandemaljen. Derfor anbefaler vi plast til de fleste kosmetisk tandbehandling som et godt alternativ til sølvamalgamfyldninger, opbygning af knækkede tænder, lukning af mellemrum og opbygning af ensartede tandkroner.

Plasten limes til tandemaljen efter grundig forbehandling og den opbygges herefter med en speciel teknik, hvor vi lægger materialet på i flere lag. Til slut hærdes plasten, og tanden er derefter klar til brug. Denne metode efterligner tandens originale opbygning og naturtro udseende.


Porcelænsfacader

Tandfacader af porcelæn bruges som alternativ til plastfacaderne – typisk, hvis du stiller store krav til udseendet. For porcelæn har en endnu mere overbevisende lighed med det naturlige tandvæv.

Ulemperne ved porcelænsfacader er, at der skal slibes ca. 1 mm af tandoverfladen, ligesom det er nødvendigt med to behandlinger i alt. Behandling med porcelæn er altså mere omfattende end en behandling med plast – og prisen noget højere.

Til gengæld er materialet betydeligt mere holdbart og bedre til at modstå misfarvninger. Ikke mindst ser facader af porcelæn mere naturlige ud. For muligheden for at tilpasse farven på porcelænet og give den en høj glans medvirker til, at du og andre ikke kan se forskel på porcelænstænder og naturlige nabotænder.

Og så er porcelænsmaterialet også utrolig stærkt, og det beskytter derfor også dine egne tænder indenunder.

Hvordan foregår behandlingen?

Ved det første besøg tilsliber vi tandoverfladen, tager et aftryk og fremstiller en midlertidig plasterstatning.

Hos Tandlægerne Enghave Plads 6 er vi uddannet i tidssvarende teknikker indenfor smertefri behandling – og vi vægter den gode oplevelse højt. Derfor foregår behandlingen naturligvis under lokalbedøvelse, ligesom vi tager hensyn til dine behov undervejs.

Efter tillslibningen tager vi et aftryk af dine tænder. Dentallaboratoriet fremstiller så porcelænsfacaden efter vores anvisninger, og efter 7-10 dage er porcelænsfacaden klar til på-limning med en plastcement, som binder til tandemaljen på samme måde som plast.

Hvordan kommer jeg i gang?

Som alle andre tandbehandlinger hos Tandlægerne Enghave Plads 6 starter en behandling med tandfacader altid med en konsultation. Her vil vi først og fremmest vurdere, om facader er den rette løsning for dig og fortælle mere om fordele og ulemper ved behandlingen.

Tandfacader er en “ensrettet” behandling. Du kan altså ikke fortryde, når først vi har gennemført behandlingen. Derfor vil vi altid sætte dig grundigt ind i behandlingen på forhånd og fortælle dig om eventuelle alternativer.

For eksempel kan misfarvninger også korrigeres med en tandblegning, ligesom vi også diskret og skånsomt kan rette skæve tænder med den usynlige tandbøjle Invisalign. Det er dine tænder og din tandsundhed, der er vores fokus. Derfor er kommunikationen med dig altid udgangspunktet for vores arbejde.

Den gode kommunikation sikrer samtidig, at du altid modtager en behandling, som du bliver tilfreds med. Det er dine ønsker, der er i fokus, og din aktive deltagelse i forløbet er derfor en vigtig del af behandlingen.

FAQ – tandfacader

Hvad er en tandfacade?

Tandfacader, også kendt som porcelænsfacader eller tandlaminater, er tynde skaller af porcelæn eller plastik, som fastgøres på forsiden af tænderne for at forbedre deres udseende. Tandfacader kan bruges til at korrigere tandfarve, form, størrelse og endda rette mindre tandstillingsfejl. De er ofte en permanent tandbehandling.

Hvad er prisen på tandfacader?

Prisen på tandfacader varierer afhængigt af flere faktorer, herunder antallet af tænder, der skal behandles, valg af materiale og tandlægens geografiske placering. Generelt set kan prisen for en tandfacade variere fra 4.000 kr. til 10.000 kr. eller mere pr. tand.

Gør det ondt at få en tandfacade?

Selve processen med at få en tandfacade er generelt smertefri, da tandlægen vil anvende lokalbedøvelse. Efter proceduren kan patienten opleve mindre følsomhed eller ubehag, som normalt forsvinder indenfor få dage. Hvis der opstår vedvarende smerter eller ubehag, bør man kontakte sin tandlæge.

Få smilet tilbage hos Tandlægerne Enghave Plads

Er du ked af udseendet på dine tænder?

Du er altid velkommen til at booke en tid til en konsultation ved at bruge kontaktformularen her på siden eller ved at ringe på 33 22 33 30.