Kontakt

z z z

Kontakt

33 22 33 30

Find vej

Book

Tandtråd

Tandtråd

Tandtråd – hvorfor er det vigtigt?

Hver gang jeg er til tandlægen, får jeg af vide, at jeg skal bruge tandtråd. Hvorfor er det så vigtigt, når jeg børster mine tænder grundigt 2 gange om dagen?

Tandtråden er et supplement til tandbørstningen. Når man bruger tandtråd, rengør man de flader af tanden, som tandbørsten ikke kan nå – nemlig den flade, der vender mod nabotanden.

 

Nogle har store mellemrum mellem tænderne og kan derfor faktisk godt nå med tandbørsten, men langt de fleste har tætsiddende tænder, hvor tandbørsten ikke har en chance. Hvis man børster sine tænder uden at anvende tandtråd, sidder der altså stadig plak på tændernes ’sideflader’ og man kan derfor få huller. 8 ud af 10 huller i tænderne opstår netop på ’sidefladerne’, hvor tandbørsten ikke kan nå, men disse huller kan man undgå, hvis man anvender tandtråd. Plak på sidefladerne kan også irritere tandkødet og give tandkødsbetændelse. Hos nogle kan tandkødsbetændelse være startskuddet til parodontose, derfor kan anvendelse af tandtråd – sammen med en effektiv og skånsom tandbørstning – ligeledes forebygge paradentose.

Brug tandtråd mindst 2 gange om ugen.

Hvorfor bløder det, når jeg bruger tandtråd?

Inkorrekt brug af tandtråd kan skade tandkødet. Det er vigtigt, at man med små, kontrollerede savende bevægelser lirker tandtråden forbi det sted, hvor de to nabotænder sidder tættest og derefter glider ned langs hver af de to tænders sideflader til lige under tandkødsranden. Hvis man banker tråden op i tandkødet, kan det gøre ondt, og det kan også bløde. Hvis du er tvivl om din metode, så spørg din tandlæge.

Sådan bruger du tandtråd

Korrekt brug af tandtråd

kan dog også få tandkødet til at bløde. Det skyldes ikke, at man skader tandkødet, men nærmere at tandkødet i forvejen er lidt betændt og derfor meget let bløder, når man rører ved det med tandtråden. Brug af tandtråd kan i mange tilfælde standse tandkødsbetændelsen, fordi man derved fjerner den plak, der er årsag til tandkødsbetændelsen. Efter en uges tid med daglig brug af tandtråd vil det holde op med at bløde – nu er tandkødet helet op. Man kan derfor sige, at hvis det bløder, når du bruger tandtråd på den korrekte måde, er det en vigtig grund til at forsætte.
Tandtråd mellem tænderne

Video med instruktion i effektiv brug af tandtråd.

Blødende tandkød, Brug tandtråd, Forebyggelse

Der er lukket for kommentarer.