Behandling hos bøjletandlæge i København

Hos TEP6 bruger vi den rette tandbøjle til det rette formål. Der findes flere forskellige typer af bøjler, som overordnet kan inddeles i to kategorier, faste bøjler og aftagelige bøjler.

 

Faste bøjler

Er af de fleste kendt som 'togskinner' eller 'brackets'. De faste bøjler findes i en bøjle togskinnermetal-stål udgave og i en keramisk udgave, hvor en større eller mindre del af metallet er udskiftet med hvid keramik. Keramikken foretrækkes af nogle af æstetiske grunde – hvis man ønsker en mindre synlig bøjle - men behandlingsforløbet forlænges ofte, da keramik ikke har samme fysiske egenskaber som metal-stål.

 

De faste apparaturer sidder på forsiden af tænderne og består af små firkantede klodser, "brackets", som limes på tænderne med et særligt plastmateriale. På forsiden af brackets er en lille fure, som selve den aktive del af bøjlen, bøjletråden, løber gennem. Plastmaterialet sikrer, at bøjlen sidder godt fast på tænderne, men er samtidig skånsomt mod tænderne og let at fjerne, når behandlingen er slut. Faste bøjler er en effektiv måde at rette skæve tænder på og med denne type bøjle opnås et meget flot resultat.

 

Aftagelige bøjler

Er et godt alternativ til de faste bøjler, når det drejer sig om simple behandlinger, små mellemrum mellem fortænderne eller mindre tandstillingsfejl i fronten. Det system af aftagelige bøjler, vi anvender hos Tandlægerne Enghave Plads 6, hedder Invisalign. Invisalign er en gennemsigtig plastskinne, der fremstilles således, at den passer næsten præcist til dine Invisalign bøjletænder. Ideen bag Invisalign er, at skinnen presser lidt på tænderne og herved tvinger dem til at flytte sig i den retning, man ønsker.

 

Hver 2. uge skiftes til en ny skinne, der så igen presser lidt på tænderne, således at tænderne gradvist flyttes i den planlagte retning, indtil man med den sidste skinne har opnået det ønskede resultat. Forløbet kan være en del længere end forløbet med faste bøjler, men fordelen ved Invisalign er, at skinnerne er næsten usynlige, aftagelige og mere behagelige end de faste bøjler.

 

Læs mere om Invisalign behandling her