Akut tandlæge i København

Har du brug for en akut tandlæge i København? Hos Tandlægerne Enghave Plads 6 modtager vi akutte patienter i åbningstiden. Desuden har du mulighed for at få en weekendtid om lørdagen. Vi opkræver intet ekstra weekendtillæg for behandlinger om lørdagen, og derfor koster en akut tandlægetid hos os ikke mere end en normal behandling.

 

Desværre går kraftige tandsmerter sjældent over af sig selv. Har du været så uheldig, at du har slået en tand ud, knækket en fortand, eller har du tandpine, har du brug for øjeblikkelig tandlægehjælp. Tandpine og tandsmerter hører til de mest ubehagelige former for smerter, og oplever du akutte smerter, anbefaler vi på det kraftigste, at du søger behandling så hurtigt som muligt.

 

Får du brug for en akut tandlæge i København, står vi klar til at hjælpe dig. Vi er en erfaren gruppe tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, som står klar til at give dig en behandling af højeste kvalitet. Vi ved hvor afgørende det er, at du får dine tandsmerter behandlet så hurtigt som muligt, og derfor finder vi en tid til dig samme dag, som du ringer.

 

Akut Tandlægebehandling i weekenden (lørdag)

Vi ønsker at imødekomme vores patienters uforudset behov for en tandlægetid, og derfor holder Tandlægerne Enghave Plads 6, KBH også åbent for akut tandbehandling om lørdagen. Vi holder åbent i tidsrummet 10.00 – 16.00 (telefonerne åbner kl. 09.30).

 

Du kan bestille tid her > 

 

Ønsker du akut tandlæge om lørdagen anbefaler vi, at du ringer til os på tlf. 33 22 33 30, da der kan være ventetid på besvarelse af mails.

 

 

Der er intet ekstra weekendtillæg for behandlinger i weekenden.

 

Tandlægevagten - Tandlægehjælp udenfor åbningstiden

Har du brug for akut tandlægehjælp i København uden for åbningstiden, skal du henvende dig hos Tandlægevagten, den almindelige Lægevagt eller på Skadestuen. Find din lokale tandlægevagt her.

 

Tandlægevagtens akut telefon: RING 1813 

Tandlægevagten København
Oslo Plads 14 (ved Østerport)

Kun personlig henvendelse

Hverdage kl. 20.00 - 21.30
Lørdage, søn- og helligdage kl. 10.00 - 12.00 og kl. 20.00 - 21.30
(24. december og 31. januar kun 09.00 - 14.00)

 

Mere information: Tandlægevagtens hjemmeside

 

Husk sygesikringsbevis!


Søg straks tandlæge ved:

Du skal søge tandlæge med det samme, hvis du har været ude for en ulykke hvor du har slået en tand ud eller knækket en fortand.

Ulykke

Har du slået dine tænder helt eller delvist ud ved en ulykke, skal du om muligt opbevare de udslåede tænder i rent vand eller i munden. Søg straks tandlæge! Dette gælder også knækkede tænder, der giver voldsomme smerter.

 

Tandpine

Voldsom tandpine skyldes ofte, at man har fået en infektion i tandens nerve. Smerterne er som regel af dunkende eller pulserende karakter og kan komme helt uprovokeret midt om natten, eller mens man sidder stille. Har man en slem tandpine skal man søge tandlæge hurtigst muligt.

 

Smertestillende som panodil/pinex eller ipren/ibuprofen kan lindre smerterne lidt (husk at læse indlægsseddel for dosis, bivirkninger og forholdsregler).

 

Tandbyld

Tandbylder stammer oftest fra en rodspidsbetændelse, hvor betændelsestilstanden er blusset op og giver hævelse i nærheden af tanden. Søg tandlæge hurtigst muligt. Tandbylder skal behandles med det samme – de går ikke væk af sig selv, og alt afhængig af placeringen kan en tandbyld være langt fra harmløs!

 

Der skal så vidt muligt skabes afløb, så trykket og dermed smerten forsvinder, og tanden skal muligvis rodbehandles.

Mindre akutte situationer:

Der kan også være andre, mindre akutte årsager til, at du oplever tandsmerter, men det betyder bestemt ikke, at smerterne bare skal ignoreres. Smerter fra tænder og tandkød er ikke normalt, men derimod noget du skal handle på. Herunder kan du læse om mindre akutte, smertegivende tilstande. Fælles for disse tilstande er, at du bør søge tandlæge, så vi kan udrede, hvorfor du har smerter, og hvordan det kan behandles.

Visdomstand

Smerter på grund af visdomstænder er ofte årsagen til at især unge mennesker søger tandlæge. Indtil en visdomstand er kommet helt frem, kan den i længere perioder være dækket halvt af tandkød, og det kan være sin sag at holde rent under sådan en tandkødslap. Derfor kommer der ofte betændelse omkring visdomstænder. Symptomerne kan variere meget fra ingenting til moderate smerter med hævelse, og det kan spænde og stramme, så man ikke kan lukke munden helt op.

 

Første gang man har betændelse omkring visdomstanden, vil behandlingen ofte bestå i at skylle med klorhexidin.Hvis man flere gange har haft betændelse omkring en visdomstand, vil behandlingen bestå i at få fjernet visdomstanden. Det vil altid være en individuel vurdering baseret på blandt andet din alder, visdomstandens funktion og placering i kæbeknoglen, og hvorvidt der er hul i tanden eller nabotanden. Så søg tandlæge og få svar på, hvad den bedste løsning er for dig.

 

Knækket tand/fyldning eller mistet fyldning

Har man knækket noget af en tand eller en fyldning, kan der dels være skarpe kanter, der generer tungen, dels kan tanden give isninger, når man drikker eller spiser noget koldt. Knækkede tænder og knækkede eller mistede fyldninger skal repareres, så man undgår, at tand eller fyldning ødelægges yderligere. Det er derfor vigtigt at få aftalt en tid hos tandlægen.

 

Undgå at tygge på den knækkede tand eller fyldning og sørg for at holde ekstra rent med tandbørste og tandtråd. Er der voldsomme, skarpe smerter, kan tanden være knækket helt ind til tandens nerve – læs ovenfor (ulykke)

Smerter ved tygning

Smerter ved tygning kan have mange årsager. Her er nogle af de mest hyppige:
Rodspidsbetændelser

Betændelsestilstande i knoglen omkring tandens rodspids kaldes rodspidsbetændelse. En betændelsestilstand giver ekstra følsomt væv omkring rodspidsen, og derfor gør det ondt, når der tygges på tanden, og spidsen af roden trykkes ganske lidt ned i det betændte væv. Det kan sågar gøre ondt, bare man lukker munden og tænderne støder sammen.

 

Betændelsen opstår, hvis tandens nerve er gået til grunde pga. et stort hul i tanden eller et slag på tanden.

Rodspidsbetændelser går ikke væk af sig selv og de kan blusse op og give tandbylder!

 

Søg tandlæge med hurtigst muligt; der skal skabes afløb, så trykket og dermed smerten forsvinder, og tanden skal rodbehandles.

 

Dentininfraktioner

Smerter ved tygning kan også skyldes, at tanden har fået en dyb revne. Når der tygges på tanden, vrides tanden fra hinanden i revnen, og man oplever et kortvarigt, men skarpt og intens smertejag. Sådanne revner kaldes dentininfraktioner, og man finder dem oftest i små og store kindtænder med store fyldninger.

 

Revnen kan ikke altid ses på ydersiden af tanden, hvorfor det ofte er nødvendigt at fjerne fyldningen først. Dentininfraktioner skal behandles, da tandens nerve kan gå til grunde af de mange smertepåvirkninger, så aftal en tid hos din tandlæge.

 

For høj fyldning eller krone

Har man fået lavet en fyldning eller sat en krone på, der er bare ganske lidt for høj, kan man blive meget øm i den pågældende tand. Det skyldes, at tanden hele tiden bliver overbelastet ved de almindelige funktioner som tale, tygning, synkning og især, hvis man skærer tænder.

 

Aftal en tid hos tandlægen, så fyldning eller krone kan slibes ned i den rigtige højde.

 

Smerter ved sødt

Smerter ved indtag af søde sager er et klassisk symptom på et hul i en tand (caries). Huller skal behandles, så de ikke bliver større og til sidst når helt ind til nerven. Et stort hul kan for det første give ophav til voldsom tandpine, for det andet ende med en rodbehandling.

 

Aftal en tid hos din tandlæge og sørg for at holde ekstra rent med tandbørstning og tandtråd.

 

Løse tænder

 Løse tænder hos voksne er et sygdomstegn, der skal tages alvorligt. I mange tilfælde skyldes det fremskreden paradontose, og jo før det diagnosticeres og behandles – desto mindre risiko for at tænderne falder ud.

 

Smerterne er sjældent voldsomme og skyldes mestendels en kraftig tandkødsbetændelse. Behandlingen er forskellig fra person til person, men i alle tilfælde skal der renses tænder, og hjemmetandplejen skal forbedres. Aftal en tid hos tandlægen.

 

Tandkødsbetændelse

 Smerter, der skyldes tandkødsbetændelse er sjældent voldsomme og opstår oftest i forbindelse med berøring af tandkødet f.eks. når man spiser eller børster tænder. Tandkødet bløder måske også, når man børster tænder eller bruger tandtråd.

 

Aftal en tid hos tandlægen og få gode råd til, hvordan du kan blive af med tandkødsbetændelsen. Læs evt. mere om tandkødsbetændelse her.

 

Løs/mistet krone

 En løs krone bevæger sig, når der tygges på den og skaber således samlingsteder for bakterier, hvor man ikke kan komme til med tandbørsten eller tandtråden. Her kan bakterierne få lov at sidde helt uforstyrret og danne syre, der laver hul i tanden under kronen.

 

Desuden kan både løse og mistede kroner give isninger i tænderne. En mistet krone kan være skyld i, at maden sætter sig fast i mellemrummene omkring tandstubben.

 

Opdager du, at en krone sidder løst eller er mistet, skal du aftale en tid hos tandlægen så hurtigt som muligt. Tandlægen kan måske sætte kronen fast igen – måske er det nødvendigt med en ny krone.

 

Du bør altid søge akut tandlæge hurtigst muligt ved ulykker og andre situationer, hvor helt eller delvist udslåede eller knækkede tænder forårsager stærke tandsmerter.