Ondt i tænderne

Oplever du ømhed, smerte eller ondt i tænderne? Det bør, du altid tage alvorligt. Det er kroppen, der fortæller dig, at noget ikke er, som det skal være. Går du rundt med ondt i tænderne eller en tandpine, skal det derfor tilses hurtigst muligt for at vurdere, hvor smerten er opstået og hvad næste skridt bør være.

Hvis smerterne er slemme, og du skal tilses hurtigst muligt, så fungerer vi også som akut tandlæge.

Hvad skyldes ondt i tænderne?

Ondt i tænderne kan skyldes mange forskellige faktorer. Det er ofte svært for os at give en konkret vurdering af, hvorfor du har ondt i tænderne, inden vi har tilset dig. Dog skyldes det ofte en af følgende faktorer:

Har du ondt i tænderne, bør du kontakte os hurtigst muligt, så vi kan kigge på det. Du kan altid ringe til os på tlf. 33 22 33 30 eller booke en tid nederest på siden.

Undgå ondt i tænderne!

Regelmæssig tandbørstning kan være med til at forebygge ondt i tænderne og tandpine.

ondt i tænderne

Hvordan behandler man ondt i tænderne?

Din behandling af ondt i tænderne afhænger af hvad vores vurdering er. Hvis du har smerter inden din tid hos os, så kan du forsøge at smertedække dig selv med medicin fra håndkøb. Husk altid at følge vejledningen på emballagen.

Du kan også skylle mundhulen med klorhexidin 0,1% samt børste grundigt i det område, hvor smerten er størst. Hvis du stadig oplever ondt i tænderne eller tandpine, så kan du følge disse gode råd mod tandpine:

 • Rens munden med varmt vand
 • Fjern madrester mellem tænderne med tandtråd
 • Benyt dig af is til at mindske hævelser – ej varmeflasker eller andet

Hvad kan man spise når man har ondt i tænderne?

Efter endt behandling, kan det være svært at spise. Dine tænder er ømme og har svært ved at tygge. Vi anbefaler derfor, at du spiser blød mad. Det kan eksempelvis være følgende fødevarer:

 • Kartoffelmos
 • Suppe
 • Yoghurt
 • Skyr

Når dine tænder ikke er ømme mere, så kan du begynde at spise, hvad du plejer.

Kan man forebygge ondt i tænderne?

I fremtiden kan du undgå alvorlige tandproblemer med regelmæssig tandpleje. Bl.a. kan du gøre følgende:

 • Børst tænderne og brug tandtråd ofte. Raffineret sukker og stivelse graver sig ned gennem emaljen med hjælp fra diverse bakterier. Du bør derfor holde øje med hvad du spiser.

 • Regelmæssig tandbørstning kan forebygge tandpine. Vi råder til at du børster tænder efter du har spist fødevarer. Brug ligeledes en blød tandbørste med flour-tandpasta til at fjerne madrester.

 • Forebyg huller i tænderne med fluor og xylitol. Flour er effektiv i forebyggelsen af karies, men xylitol neutraliserer bakterierne.

 • Få dine tænder renset af en tandlæge eller tandplejer mindst to gange om året – hvilket vi også anbefaler. Det er nemlig effektivt i forebyggelsen med både hullerne i tænderne og tandkødssygdomme.

 • Hvis du dyrker sport, så er det en god ide at bruge en tandbeskytter eller hovedbeklædning, da dette kan forebygge tandskader.

Med disse gode råd, kan du selv forebygge kommende smerter i tænderne. Har du brug for få en tandrensning eller en anden behandling, så kan du altid booke en tid hos os. Du kan kontakte os på tlf. 33 22 33 30 eller på vores kontaktformular nederest på sidenl

Giv os et kald for mere information

Vil du gerne vide mere eller bestille en tid til tandblegning, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 33 22 33 30, eller sende en mail til kontakt@tep6.dk. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

Kontakt os og få rådgivning

Er du i tvivl, om du har brug for en tandblegning? Bestil en tid online lige her eller ring til os på 33 22 33 30.

Vores telefoner er åbne fra mandag til torsdag fra kl. 7.00-18.00, fredag fra 7-16, og lørdag fra kl. 9.30-16.00.