Ny patient

Er du lige blevet patient hos os, skal du til din første undersøgelse på vores tandklinik. Har du ikke allerede booket en tid, kan du gøre det via vores online tidsbestilling, eller på tlf. 33 22 33 30.

Er du ikke patient hos os endnu – og vil du skifte tandlæge? Klik her og bliv guidet til at skifte tandlæge, let og hurtigt.

Læs med og bliv klogere på, hvad den første undersøgelse indebærer, og hvordan vi tager hånd om dig som ny patient hos os

Din første undersøgelse

Når du lige er blevet ny patient på TandlægerneEnghave Plads 6, er det første skridt at bestille en undersøgelse hos os. Til undersøgelsen får du en god samtale med din nye tandlæge, hvor I får gennemtjekket dine tænder. Undersøgelsen er prisfastlagt af Sundhedsstyrelsen. Find priserne her.

Den første undersøgelse er vigtig, da vi skal:

Oprette din journal

Vi skal have oprettet en journal til dig, hvori vi både får registreret hvilke, og hvor mange tænder og fyldninger, du har. Denne status er lovpligtig. Det gøres for, at vi kan følge din udvikling, og for at have en journal liggende, som kan anvendes ved evt. ulykker.

Vi noterer os samtidig, om du har nogle sygdomme og allergier, vi skal være opmærksomme på. Det gøres for at sikre, at dine tandbehandlinger foregår under de helt rette forholdsregler.

Vi indhenter også gerne din journal fra din tidligere tandlæge. Ønsker du, at vi indhenter journalen fra din tidligere tandlæge, vil vi bruge første undersøgelse til at tjekke sundheden af dine tænder og forebygge sygdomme.

Tjekke sundheden af dine tænder og forebygge sygdomme

Til første undersøgelse laver vi også dét, vi kalder for et “eftersyn”. Det er et tjek af både hvordan dine tænder, dit tandkød, slimhinder og kæbeled har det. På den måde får vi et indblik i, om du har behov for en tandbehandling.
Har du behov for en tandbehandling, giver vi dig et skøn over, hvad der skal laves, hvilke behandlingsmuligheder, der er og et prisoverslag.

Du kan læse om de nyeste tilskudsregler til tandlæger på vores side om tilskud.

Har du tandlægeskræk, taler vi om det

Er du bange for at gå til tandlægen, sørger vi for at få talt ud om dine bekymringer til første undersøgelse. Vi er specialuddannet i tandlægeskræk og har altid fokus på dette i vores tandbehandlinger. Læs mere om tandlægeskræk her og få 5 gode råd til at få det bedre.

Hvis du ikke har været til tandlægen i over 1 år . . .

Hvis det er over et år siden, at du har været til tandlæge, er der flere ting vi ønsker at gennemgå til din første undersøgelse. Vi anbefaler at:

Vi tager røntgenbilleder af dine tænder

Ved at tage røntgenbilleder af dine tænder, kan vi tjekke, om dine tænder er sunde. Efter 1 år uden et tandlægetjek kan du have fået huller i mellemrummene mellem tænderne, hvor det er svært at holde rent og særligt svært at opdage i tide. Et røntgenbillede kan opsnappe, om du har huller, vi skal behandle.

Du får en grundig tandrensning, hvis du har tandsten

Du kan også have fået tandsten, når du ikke har været til tandlægekontrol i et år. Tandsten samler en masse bakterier i din mund, og er derfor vigtigt at få fjernet. Desværre kan tandsten kun fjernes af en tandlæge eller en tandplejer. Derfor anbefaler vi, at du får lavet en rensning hos os, hvis vi opdager, at du har fået tandsten.

Priser på røntgenbilleder

Røntgenbilleder og tandrensninger er prisfastsat af Sundhedsstyrelsen og er derfor ens for alle tandlæger i Danmark.

Mindre behandlinger ved første undersøgelse

Tager den andel del af din første undersøgelse ikke lang tid, kan der være tid til, at vi udfører en mindre tandbehandling. Det kan eksempelvis være fyldning af et lille hul i tanden eller dét, vi kalder for fluorlakering. Fluorlakering er en behandling af dine tænder, der sørger for at forebygge, at du får huller i tænderne.

Der kan muligvis også være tid til, at vi giver dig instruktioner i, hvordan du børster dine tænder og bruger tandtråd mest hensigtsmæssigt.

Vær opmærksom på, at tandbehandlinger ikke er inkluderet i prisen for din undersøgelse.

Kontakt Tandlægerne Enghave Plads 6

Har du spørgsmål eller vil du bestille en tid, kan du fange os på tlf. 33 22 33 30, eller vores mail kontakt@tep6.dk.

Vi glæder os til at møde dig.