Velkommen hos Tandlægerne Enghave plads 6

Uanset om du skifter tandlæge eller er helt ny i privat praksis er det vigtigt at få klarlagt, hvilken behandling du har behov for, og hvordan netop du skal rådgives i forbindelse med forebyggelse af sygdom i mundhulen. Dette gøres ved en diagnostisk forebyggende grundydelse, som er prisfastlagt af sundhedsstyrelsen.

Den første undersøgelse

En diagnostisk forebyggende grundydelse indeholder:

1. Oprettelse af journal:
Tandlægen er forpligtet til ved lov at oprette en journal hvori den nye patients tænder kortlægges. Det vil sige, at det skal noteres ned, hvilke og hvor mange tænder du har. Har du fået lavet nogle huller med plast eller sølv skal det også noteres, hvor disse fyldninger sidder.
En sådan tandstatus anvendes af retsmedicinere til identifikation af personer efter f.eks. brandulykker. Læs eventuelt mere om retsodontologi.
I journalen registreres også eventuelle sygdomme og allergier som tandlægen må have kendskab til, således at behandlingen kan foregå sikkert og under de rette forholdsregler.

 

2. Eftersyn af tænderne, tandkødet, slimhinden og kæbeleddet: 

Hermed får tandlægen et indblik i, om der er behandlingskrævende tilstande. Eftersynet danner grundlag for behandlingsplanen.

 

3. Behandlingsplan med prisoverslag:

Tandlægen fremlægger, hvad skal der laves, og I taler om hvilke behandlingsmuligheder, der findes. Tandlægen laver dernæst et prisoverslag over behandlingerne.

 

Du kan læse mere om de nyeste tilskudsregler her

Hvis du ikke har været til tandlægen i over 1 år... 

Hvis det er mere end 1 år siden dit sidste tandlægebesøg anbefaler vi nye patienter, at vi tager røntgenbilleder af tænderne. 

Langt de fleste huller opstår i mellemrummet mellem tænderne, hvor det er svært at komme til at holde rent og ligeledes svært at opdage i god tid. 
Et sammenbidsbillede i hver side kan afsløre selv små huller, før de skal bores i. 

Derfor er røntgenbilleder af tænderne en god ide og til stor hjælp. 

Vi anbefaler også en tandrensning til patienter med tandsten. Det er vigtigt at få fjernet tandsten, da det samler bakterier. 

Man kan ikke selv fjerne tandsten, det skal fjernes enten af en tandlæge eller en tandplejer. 

 

Røntgenbilleder og tandrensninger er prisfastsat af sundhedsstyrelsen og er derfor ens for alle tandlæger i Danmark. 

Behandlinger ved første undersøgelse 

Ind imellem er der tid til at lave mindre behandlinger allerede ved den første undersøgelse. Det kunne være et lille hul i en tand eller en forebyggende behandling som fluorlakering og instruktion i rigtig tandbørstning og brug af tandtråd. 

Behandlinger er ikke inkluderet i prisen for en undersøgelse. 

 

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive til os. Du kan også læse mere om at skifte til en ny tandlæge.