Invisalign

På vores tandlægeklinik kan du få rettet dine tænder med en moderne, gennemsigtig Invisalign-bøjle. Få rettet tænder skånsomt og effektivt, hvad end de er skæve, har stort mellemrum eller er for tætsiddende.

Gennemsigtig, aftagelig bøjle

Retning af tænder
hurtigt og effektivt

Få rådgivning på
tlf. 33 22 33 30

Læs med og bliv klogere på, hvad Invisalign er, hvilke resultater du kan opnå med bøjlen, og hvordan du kommer i gang med behandlingsforløbet ↓

Hvad er Invisalign?

Invisalign er en moderne måde at rette tænder på. I modsætning til den mere traditionelle form for regulering med bøjler som togskinner, er en Invisalign-bøjle gennemsigtig og næsten usynlig.

Med Invisalign er det muligt at rette flere former for tandstillingsfejl. Hvad end det drejer sig om store mellemrum mellem tænderne, skæve tænder, enkelte tænder der stikker uden for tandbuen, underbid, eller for tætsiddende tænder, er Invisalign et godt behandlingsvalg.

De gennemsigtige skinner produceres i termoplastisk materiale, dvs. materiale der er formbart, når det varmes op - og det er naturligvis medicinsk godkendt.

En Invisalign behandling foregår sådan, at du får specialdesignet et bestemt antal skinner, som du hver anden uge skal skifte, så tænderne konstant rykker sig. Skinnerne kan på den måde både bestemme, hvor meget og hvornår, tænderne skal rykke sig.

Igennem behandlingsprocessen kommer du til kontrolundersøgelser hos os for at sikre, at det hele går, som det skal. Behandlingstiden er meget forskellig, da den afhænger af, hvad der skal rettes.

Det endelige resultat er et flot nyt smil, som du kan vise frem til alle.


Resultater

Med over 3 millioner brugere på verdensplan er Invisalign en gennemtestet og effektiv metode til at rette tænder med. Med behandlingsmetoden kan du opnå omfattende resultater.

Se hvilke resultater, andre har oplevet med Invisalign lige her.

Eller kig med i videoen, hvor en tidligere bruger af bøjlen, Vincent, fortæller om sin oplevelse:

Specialtandlæge med speciale i bl.a. Invisalign Malene Krogh Andersen er uddannet på Odontologisk Institut og arbejder med flere forskellige bøjler hos Tandlægerne Enghave Plads 6.
specialtandlæge og behandler i invisalign

Hvorfor vælge Invisalign?

Diskrete, pæne bøjler til tænderne

En af de store fordele ved en Invisalign behandling er, at bøjlen/skinnen er gennemsigtig og diskret. Du vil derfor ikke på samme måde, som andre bøjler, føle, at bøjlen generer dit udseende.

Gennemtestet og effektiv

Invisalign er en medicinsk godkendt og gennemtestet metode til at rette tænder.

Designes til dine tænder

De næsten usynlige plastskinner laves individuelt efter et aftryk af dine tænder. Det betyder, at bøjlen er skræddersyet til dig.

Minimal irritation af kinder, læber og tunge

Den glatte overflade af bøjlen sørger for minimal irritation af både dine kinder, læber og tunge.

Lette at rengøre

Grundet bøjlens materiale er den meget let at rengøre. Du skal blot børste tandskinnerne i koldt vand med en blød tandbørste og flydende neutral håndsæbe.

Giver ikke problemer med udtalen

Da tandskinnerne er meget tynde, vil bøjlen ikke give dig problemer med din udtale.

Du kan spise, hvad du vil

Du skal tage bøjlen af, når du skal spise. Det betyder, at du ikke behøver at ændre kostvaner af hensyn til bøjlen.

Ingen problemer med tandbørstning

Bøjlen er aftagelig, og det betyder, at du har lige så let ved at børste tænder og opretholde din mundhygiejne, som før bøjlen.

Få smilet du drømmer om med invisalign

Rigtig mange tror, at så snart man har passeret teenage-årene, er det for sent at få lige tænder. Sådan forholder det sig dog ikke. Med invisalign er det i dag muligt for alle i alle aldre at få det smil, man drømmer om, uden at skulle gå med de traditionelle togskinner. De fleste forbinder nemlig togskinner med ungdommen, hvilket har afholdt rigtig mange fra at få rettet skæve tænder. 

Netop derfor er invisalign en særligt populær behandling blandt voksne, som ganske enkelt ønsker at få foretaget en kosmetisk tandretning, uden at tiltrække den store opmærksomhed, som traditionelle bøjler ofte tiltrækker. 

Hos mange giver en invisalign behandling ikke kun kosmetiske forbedringer. Patienter der har haft særligt skæve tænder vil højst sandsynligt også opleve en forbedring i form af mundhygiejnen. Når tænder sidder skævt, kan det nemlig være svært at opretholde den mundhygiejne, der skal til for at undgå huller i tænderne og tandkødsbetændelse. Tandretning med invisalign er derfor ikke kun en investering i selvtilliden, men også en investering i dine tænders generelle hygiejne.

Sådan foregår behandlingsforløbet

 1. Indledende samtale

  Vi starter behandlingsforløbet med en indledende samtale, hvor det første skridt er at tjekke, om Invisalign er den optimale behandlingsform til dig. Bøjlen kan rette mange typer af tandstillingsfejl, men har sine begrænsninger, når tandreguleringen er meget omfattende eller involverer bidfunktionsmæssige problemstillinger.

  Hvis vi beslutter os for, at Invisalign er en god mulighed for dig, vil vi i fællesskab lægge en behandlingsplan, der tilgodeser dine ønsker og behov og sikrer en effektiv behandling. Under samtalen vil vi også tale om den forventede pris for behandlingen.

 2. Der laves aftryk af dine tænder

  Vælger du efter den indledende samtale at takke ja til behandling med Invisalignbøjlen, skal vi tage aftryk af dine tænder. Invisalignskinnerne fremstilles ud fra aftrykket af dine tænder, og udformes sådan, at de presser lidt på tænderne.

 3. Du får skinnerne og starter behandlingen

  Du får udleveret tandskinnerne af os, og vi forklarer igen, hvordan du skal bruge dem. Du skal have skinnerne på døgnet rundt, på nær når du spiser og børster tænder. Hver skinne er individuelt fremstillet og skal anvendes i en bestemt rækkefølge. Du skal skifte bøjlen hver 2. uge, så dine tænder løbende flytter sig tættere og tættere på det ønskede resultat. Under behandlingsforløbet vil du skulle til kontrol hos os i løbet af behandlingsperioden.

  Det er meget individuelt, hvor ofte man skal til kontrol - det afhænger af, hvor mange skinner du skal have. En tommelfingerregel er dog ca. hver 6.uge

 4. Efter Invisalign-behandlingen

  For at holde tænderne i den rigtige tandstilling og undgå tilbagefald, får du en tynd plastskinne, også kaldet snapskinne, som du skal sove med om natten. Det er forskelligt fra person til person, i hvor lang tid, man skal sove med denne. Et alternativ til plastskinnen er at få limet en tynd, lille metaltråd fast på bagsiden af fortænderne.

Hvad behandling med tandbøjlen koster

Prisen på behandlingen varierer afhængig af, hvad du skal have lavet. Derfor kan vi først, når du har været til første samtale, give dig et estimeret prisoverslag. Prisen kan variere mellem 13.000,- og 40.000,-.

Sådan passer du på din bøjle

Der er kun tre vigtige huskeregler, når det kommer til at passe godt på din Invisalignbøjle.

 1. Gør den rent med lunkent vand
 2. Tag den ud, når du spiser, tygger tyggegummi eller ryger
 3. Børst tænder efter du har spist, og før du tager bøjlen på igen
Invisalign

Invisalign vs. traditionelle bøjler

Grundet den heftige vækst af brugen af Invisalign, spørger flere og flere også om, hvad forskellen er på denne type bøjle og traditionelle bøjler. Vi anbefaler metoden til de klienter, hvor vi kan se, at Invisalign vil være den mest optimale løsning. Men der er også enkelte tilfælde, til bestemte tandproblemer, at en fast bøjle er bedre.

De større forskelle på Invisalign er, at Invisalign kan tages af, når du spiser, skal børste tænder mm., hvilket gør det lettere for dig at vedligeholde en god mundhygiejne. Invisalignbøjlen er samtidig skåret til den individuelles tandkødslinje, så det ikke er ubehageligt at have på i længere tid ad gangen.

Herudover er de gennemsigtige skinner tæt på usynlige - og de fleste føler derfor ikke, at det generer deres udseende i dagligdagen.

Også processens længde kan være forskellig. Det afhænger dog meget af, hvor meget og hvad der skal rettes. Behandlingen med en fast tandbøjle kan i flere tilfælde tage længere tid, end de usynlige skinner.

Du kan læse mere om andre typer tandbøjle her og mere generelt om tandregulering her.

Er behandlingen smertefri?

Vi bliver ofte spurgt, om det gør ondt at have skinnerne på. Det er naturligvis individuelt, hvordan man oplever en Invisalign behandling. Vi har hørt, at nogen mærker en mild irritation typisk i den periode, hvor tænderne skal vænne sig til, at der er blevet sat en ny skinne ind. Det kan føles som, at tænderne bliver strammet om. Følelsen aftager dog efter nogle dage.

[RICH_REVIEWS_SHOW category="invisalign"]

Kontakt os og få et tilbud på Invisalign i København

Overvejer du at få rettet dine tænder med den usynlige bøjle?

Bestil en tid til vores tandlægeklinik i København på tlf. 33 22 33 30 eller online lige her.

Få svar på alle dine spørgsmål og læs mere om den gennemsigtige bøjle her.