EL-tandbørste

En elektrisk tandbørste er et rigtig godt alternativ til den manuelle tandbørste, da den for de fleste hjælper med at optimere mundhygiejnen.

Flere undersøgelser viser nemlig at el-tandbørsten børster mere effektivt end den manuelle børste. El-tandbørsten udfører den rigtige børsteteknik, så grundigheden optimeres og risikoen for tandbørsteskader på tænder og tandkød minimeres. Man skal dog huske at komme grundigt rundt på alle flader af tænderne, ved at følge tandens form med tandbørstehovedet. Mange har ydermere tendens til at børste sine tænder for hårdt, hvilket kan resultere i at tandkødet trækker sig væk fra emaljen samt at der kan komme slibeskader på det hårde tandvæv. El-tandbørsten minimerer denne risiko.

El-tandbørsten kan ydermere være en stor hjælp, hvis finmotorikken er nedsat.

Tandbørstning skal tage min. 2 minutter. Det er vigtigt at berøre tandkødsranden med tandbørstehovedet, da bakterierne sætter sig i overgangen mellem tand og tandkød. Systematik kan hjælpe til at komme over alle flader. Start f.eks altid samme sted i munden og bevæg dig systematisk igennem begge tandrækker. Kontroller evt. din grundighed ved at køre tungen hen over alle tandfladerne – husk indersiden!

Et lille tandbørstehoved samt bløde hår er altid at foretrække, for at minimere tandbørsteskaderne. Hvis tænderne føles “gulvtæppe-agtige” sidder der stadig plak som skal fjernes. Børst igen indtil de føles glatte. Du kan altid få hjælp og vejledning til grundig og korrekt hjemmetandpleje hos os.

God fornøjelse med børstningen 🙂

3 thoughts on “Husk lige el-tandbørsten

 1. Jeg har ellers altid syntes at hvor doven kan man være at man simpelthen skal bruge en tandbørste med batteri, og at man ikke selv orker at bevæge børsten, men jeg må sige at jeg har taget ordene i mig igen, der er ingen sammenligning i at bruge en almindelig tandbørste og min oral-b tandbørste, de bliver altså ikke nært så rene med en almindelig tandbørste som med min eltandbørste, det er virkelig mærkbart på mine tænder 🙂

  Et råd mere, til dem der ikke har penge hængende på træerne, jeg har fundet billige børstehoveder til min eltandbørste, på http://gobuyit.dk/personlig-pleje-15
  de er mindst lige så gode som de originale, og så skal jeg ikke stå og pive hvergang jeg skal have nye børster, DE ER SÅ DYRE 🙁

 2. Hvilke ting skal jeg være opmærksom på når jeg skal købe el tandbørster i en god kvalitet i julegave til hele familien (børn som voksne) ?

  Er det antal omdrejninger, vinkling af tandbørstehovedet, batteri varighed, speciel mærkning (for evt. skadelige stoffer produktet kan afgive) eller noget helt andet ?

  Cool hvis I kunne anbefale 2-3 konkrete el-tandbørste modeller 😉
  På forhånd tak

  • Hej Sean

   Overordnet er vores anbefalinger at man skal holde det på et simpelt niveau. Der findes mange el-tandbørster med flere forskellige funktioner.
   Vi plejer at sige at det vigtigste er, at den laver de rigtige bevægelser.

   Men hvis den enkelte har udfordringer med at børste for hårdt, kunne det være fordelagtigt at vælge en el-tandbørste med tryksensor, så børsten stopper hvis der bliver trykket for hårdt.

   Valg af el-tandbørste er også meget individuelt. Nogle kan godt lide de soniske høj-vibrerende bevægelser som man finder hos de nyeste el-tandbørster fra Colgate.
   Andre kan bedre lide de mere rolige bevægelser som man kan finde i Oral B´s el-tandbørster.

   Du kan eventuelt tage forbi en forhandler og afprøve de forskellige hastigheder og bevægelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *