Blødende tandkød

Hvis du oplever at dit tandkød bløder, når du børster tænder eller f.eks bider af et æble, kan det være at du har tandkødsbetændelse.

Betændelsen skyldes oftest at bakterier og madrester har siddet uforstyrret langs tandkødsrenden igennem længere tid. Dermed opstår der en betændelsestilstand i tandkødet, da kroppens immunforsvar forsøger at afskærme vævet fra bakterierne.
Det er dog ikke altid at tandkødsbetændelse viser sig med blødning. Det kan også vise sig ved f.eks hævelse, rødme, ildelugt og ømhed.

Hvis tandkødsbetændelsen ikke behandles kan betændelsen sprede sig til de dybereliggende væv og medføre varigt tab af tandens rodhinde og opløsning af knoglen. Tandkødsbetændelse kan med andre ord udvikle sig til paradentose.

paradentose

Men hvis bakterier og madrester fjernes dagligt ved grundig tandbørstning samt brug af mellemrumsbørster og/eller tandtråd, kan tandkødet igen blive sundt og holde op med at bløde efter et par uger eller tre med grundig hjemmetandpleje.

Hvis ikke der sker en ændring efter tre uger, bør du få en tid hos din tandplejer for undersøgelse og eventuelt tandrensning.

Hormonelle forandringer øger risikoen for blødende tandkød. Under en graviditet vil nogle kvinder opleve, at deres tandkød bløder mere end ellers, og at dette ofte fortsætter, til man stopper amningen. Derudover har enkelte medicinpræparater samme effekt på tandkødet.

Hvis du er i tvivl om du har tandkødsbetændelse, eller har andre spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Rigtig god dag…. Og husk at tænke på tandtråden et par gange om ugen ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *