Blegning af tænder

En blegning af tænderne er en kosmetisk behandling og et indgreb i tændernes emaljeoverflade, hvorfor man altid bør rådføre sig med en tandplejer eller tandlæge, før denne behandling igangsættes. Effekten af en tandblegning afhænger af misfarvningens årsag samt dens beliggenhed i tandsubstansen.

 

Hvis misfarvningerne skyldes eksterne faktorer som mad, drikke (f.eks kaffe, te, rødvin, lakrids) eller tobak, kan man blege tænderne 1-2 toner fra den nuværende farve. Denne toneskala kan du altid se på vores klinik, for at danne dig et overblik over det forventede resultat.

 

Interne misfarvninger kommer derimod inde fra tanden. Dette kan f.eks skyldes at tandens nerve er død, og dermed kan tanden fremstå grålig. Dette kan også lysnes, men kræver en anden slags behandling. Vi kan altid hjælpe med spørgsmål i det enkelte tilfælde.

 

Effekten af blegningen er også mindre hvis misfarvningerne skyldes inkorporerede farvestoffer fra tændernes dannelsesperiode. Og optiske farveforandringer, f.eks forårsaget af slidt emalje, kan ikke bleges.

Forløbet hos TEP6

Vi laver altid en grundig forundersøgelse, for at afgøre om dine tænder kan bleges og i så fald, hvor stor en effekt vi vurderer det vil have i dit tilfælde. Hos Tandlægerne Enghave Plads tager vi altid udgangspunkt i de mest evidensbaserede behandlingsmetoder.

 

Derfor er vores anbefalinger at man laver en såkaldt hjemmetandblegning. Med dette forstås at patienten selv står for blegningen derhjemme ved hjælp af skinner og en blegegel. Vi tager et aftryk af tænderne på klinikken og fremstiller 2 blegeskinner. En til overkæben og en til underkæben.

 

Patienten applicerer så blegegelen i skinnerne og sover med dem om natten. Som regel skal disse bruges i 7-10 dage, alt efter det ønskede blegeresultat.

 

Husk du altid kan ringe for en konsultation, hvis du har spørgsmål til blegning af dine tænder.

 

Rigtig god tanddag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *