Tandregulering København

Hos Tandlægerne Enghave Plads 6 tilbyder vi dig tandregulering, hvis du har problemer med din tandstilling. Vi laver mindre korrektioner såvel som store omfattende behandlinger, afhængig af hvad problemet er og hvad du ønsker at få lavet.

Retning af tænder for både børn
og voksne

Ring til os for rådgivning på
33 22 33 30

Læs med længere nede og bliv klogere på, hvordan et typisk forløb for retning at dine tænder foregår, og hvordan vi sammen tjekker, om du skal have bøjle ↓

Hvad er tandregulering?

Tandregulering er et andet ord for retning af tænder. Når dine tænder sidder uhensigtsmæssigt og skævt, kan du få reguleret dine tænder af en tandlæge ved hjælp af en bøjle.

Den rent tekniske virkningsmekanisme kan variere lidt mellem forskellige typer af bøjler, men princippet bag tandregulering er, at bøjlen flytter tænderne gennem kæben ved at lægge et konstant pres på tænderne.

Book tid til et tjek her

Tjek om du har behov for tandregulering

Alle tænder kan rettes
Alle tænder er forskellige, og det er vores syn på dem også. Nogle ønsker at få rettet tænder af kosmetiske årsager, og andre fordi tænderne er uhensigtsmæssige ift. bid og tygning. I princippet kan vi rette alle tænder – og derfor er det også vigtigt, at du ikke tøver med at bestille en konsultationstid hos os.

Konsultation om dine behov
Er du i tvivl, om du har behov for tandregulering – eller om det overhovedet er muligt at få rettet dine tænder, kan du bestille en konsultationstid hos os. Vores mål er altid at finde en løsning, der passer til lige netop din problemstilling.

Til samtalen vil vi i fællesskab drøfte alle de forhold, der skal tages i betragtning, før vi kan udarbejde en endelig behandlingsplan til dig.

Hør her vores bøjletandlæge, Malene, fortælle om tandregulering hos Tandlægerne Enghave Plads 6.

Et typisk forløb hos bøjletandlægen
– Sådan retter vi dine tænder

Et typisk forløb i forbindelse med tandregulering:

1. Samtale om tandregulering

1. Samtale om tandregulering

Vi starter med en samtale, hvor du fortæller om dit tandproblem og dine forventninger til tandregulering. Vi undersøger din tandstilling, oplyser om de forskellige muligheder og giver dig en foreløbig idé om den forventede pris for tandregulering. Den indledende samtale har til formål at afstemme forventninger og er nødvendig for at kunne beslutte, hvilken type behandling, du skal have.

Beslutter du at gå videre, er næste trin:

2. Røntgenbilleder og aftryk af tænder

2. Røntgenbilleder og aftryk af tænder

Til anden konsultation tager vi røntgenbilleder, kliniske fotos og aftryk af dine tænder, som skal bruges til at udarbejde en behandlingsplan for netop din tandstilling og dine problemer. Vi bruger også billederne til at vurdere ændringerne i løbet af behandlingen.

3. Du får en behandlingsplan og et prisoverslag

3. Du får en behandlingsplan og et prisoverslag

Vi tager nu en samtale, hvor du bliver informeret om den behandlingsplan, vi er kommet frem til. Vi oplyser dig om de fordele og ulemper, der er ved behandlingen, og hvad du kan forvente af tandreguleringen.

Du vil også få det endelige prisoverslag. Herefter beslutter vi sammen, hvad der er bedst for dig – og du tager den endelige beslutning om at gå i gang.

4. Tandreguleringen starter

4. Tandreguleringen starter

Vi sætter den bøjle på, vi har aftalt. Vi sørger altid for en 100 % smertefri, rolig og tryg tandbehandling. Vores tandlæger er specialuddannet i tandlægeskræk og tager derfor ekstra hensyn til dig, der er bange for at gå til tandlægen.

5. Kontrolundersøgelser hver 6. uge

5. Kontrolundersøgelser hver 6. uge

Efter du har fået din bøjle på, vil der være kontrolundersøgelser ca. hver 6. uge. Intervallet varierer dog efter behandlingens art og efter, hvor i behandlingsforløbet du er.

6. Efter tandreguleringen: Stabilisering af tænderne

6. Efter tandreguleringen: Stabilisering af tænderne

Når behandlingen er afsluttet og dine tænder er som ønsket, skal tandstillingen støttes en kortere eller længere periode. Der vil netop altid være en vis risiko for, at tænderne flytter sig igen.

I de fleste tilfælde anbefaler vi, at du om natten sover med en gennemsigtig plastskinne på tænderne, som vi fremstiller til dig ud fra et aftryk af dine tænder.

Plastskinnen kan også suppleres med eller helt erstattes af en tynd metaltråd, der limes fast på bagsiden af de forreste tænder. Metaltråden har det samme formål – at holde tænderne i den nye flotte tandstilling.

Efter et stykke tid kan du nøjes med én af løsningerne for at støtte tænderne.

Tandregulering for voksne

Er du som voksen utilfreds med dine tænder, skal du ikke tøve med at kontakte os. Selvom vi oftere retter tænder på børn og unge, kommer der flere og flere voksne til, der er kede af sine tænder og ønsker forbedringer. Der findes mange muligheder for at rette tænder på voksne – hvad end, du har problemer med skæve tænder, et stort mellemrum mellem fortænderne eller uregelmæssig størrelse af dine tænder.

Priser

Prisen på tandregulering er meget varierende, afhængig af hvor stort et indgreb, du skal have foretaget. Inden vi begynder på din eventuelle bøjlebehandling, vil vi tage en samtale om, hvilken behandlingsløsning, der passer til dig – og hvad det vil komme til at koste.

Du finder os her ↓

FAQ – tandregulering i København

Hvad betyder tandregulering?

Tandregulering er en proces inden for tandpleje, der involverer korrektion af tændernes position og bidforhold for at forbedre deres udseende og funktion. Tandregulering anvendes primært til at rette skæve tænder, overfyldte tænder, underbid, overbid og andre tand- og kæbeproblemer. Behandlingen udføres ofte med bøjler, som kan være faste eller aftagelige, og kan laves af metal, keramik eller plast. Tandregulering kan udføres på både børn og voksne.

Hvilke metoder findes der til tandregulering?

Til tandregulering findes forskellige metoder, herunder faste bøjler med metal- eller keramiske beslag og tråde, bøjler placeret på bagsiden af tænderne, aftagelige skinner, og selvliggørende bøjler. Valg af behandlingsmetode afhænger af patientens behov og præferencer.

Kontakt os for retning af tænder i København

Har du skæve tænder og overvejer du at få dem rettet med en bøjle på tænderne?

Få rådgivning af vores specialtandlæge i Ortodonti, Malene Krogh Andersen eller tandlæge Sally Masri, specialist i tandregulering med gennemsigtige skinner.