Tandbøjle

Hos TEP6 bruger vi den rette tandbøjle til det rette formål. Der findes flere forskellige typer af bøjler, som overordnet kan inddeles i to kategorier, faste bøjler og aftagelige bøjler.

Tandbøjle som en fast bøjle

Er af de fleste kendt som ‘togskinner’ eller ‘brackets’. De faste bøjler findes i en metal-stål udgave og i en keramisk udgave, hvor en større eller mindre del af metallet er udskiftet med hvid keramik. Keramikken foretrækkes af nogle af æstetiske grunde – hvis man ønsker en mindre synlig bøjle på tænderne – men behandlingsforløbet forlænges ofte, da keramik ikke har samme fysiske egenskaber som metal-stål.

De faste bøjler sidder på forsiden af tænderne og består af små firkantede klodser, “brackets”, som limes på tænderne med et særligt plastmateriale. På forsiden af brackets er en lille fure, som selve den aktive del af bøjlen, bøjletråden, løber gennem. Plastmaterialet sikrer, at bøjlen sidder godt fast på tænderne, men er samtidig skånsomt mod tænderne og let at fjerne, når behandlingen er slut. Faste bøjler er en effektiv måde at rette skæve tænder på og med denne type bøjle opnås et meget flot resultat.

Tandbøjle som en aftagelig bøjle

Er et godt alternativ til de faste bøjler, når det drejer sig om simple behandlinger, små mellemrum mellem fortænderne eller mindre tandstillingsfejl i fronten. Det system af aftagelige bøjler, vi anvender hos Tandlægerne Enghave Plads 6, hedder Invisalign. Det er en gennemsigtig plastskinne, der fremstilles således, at den passer næsten præcist til dine tænder. Ideen bag bøjlen er, at skinnen presser lidt på tænderne og herved tvinger dem til at flytte sig i den retning, man ønsker.

Hver 2. uge skiftes til en ny skinne, der så igen presser lidt på tænderne, således at tænderne gradvist flyttes i den planlagte retning, indtil man med den sidste skinne har opnået det ønskede resultat. Forløbet kan være en del længere end forløbet med faste bøjler, men fordelen ved Invisalign er, at skinnerne er næsten usynlige, aftagelige og mere behagelige end de faste bøjler.

Hvad koster bøjle på tænderne?

Da priserne kan variere, alt afhængigt af behandlingstiden og -formen, er der ingen fast oversigt eller skala at prissætte udfra. Derfor, vil du inden du skal have bøjler på tænderne, blive kaldt ind til en forundersøgelse hos vores tandlæger, hvor I sammen vil finde den bedste løsning til netop dine behov, og de resultater du ønsker at opnå. Som en del af denne samtale vil I i fællesskab også udregne, hvad behandlingen vil komme til at koste, og hvordan du bedst kommer igennem forløbet.
 
Vi tilbyder enormt favorable priser med mulighed for at låne til tandlægeregningen og afbetale løbende. Vi er stolte af at kunne tilbyde afbetalinger uden renter, oprettelsesgebyr eller andre gebyrer, vi ønsker blot et sundere liv for dig og dine tænder.

Læs her om hvad Danmark Sygeforsikring kan give i tilskud.

FAQ – tandbøjle
Hvorfor skal man bruge bøjle?

Man skal bruge bøjle for at korrigere tændernes placering og bidproblemer. Bøjler er en ortodontisk behandling, der anvendes til at rette skæve, overlappende, eller tætpakkede tænder, samt til at korrigere over- eller underbid. Korrekt tandstilling forbedrer æstetik, letter rengøring, mindsker risikoen for tandkødssygdomme og beskytter tænderne mod unormal slid og skader.

Hvad er forskellen på en bøjle og Invisalign?

Forskellen mellem en bøjle og Invisalign ligger i deres udseende og materiale. Bøjler er faste metal- eller keramikkomponenter, der er cementeret på tænderne og forbundet med en buewire. Invisalign består af en række aftagelige, gennemsigtige plastskinner, der skifter tændernes position gradvist. Invisalign er mindre synlig, mere komfortabel og gør rengøring nemmere, men kan være mindre effektiv til komplekse tandretninger.

Hvilke tandbøjler findes der?

Der findes forskellige typer tandbøjler som metalbøjler, keramiske bøjler, lingualbøjler og selvbindingsbøjler. Metalbøjler er traditionelle bøjler, mens keramiske bøjler har tandfarvede eller klare beslag for et mere diskret udseende. Lingualbøjler er placeret på bagsiden af tænderne og er næsten usynlige. Selvbindingsbøjler bruger specielle beslag uden elastikker, hvilket kan reducere friktion og justeringstid.

Kontakt os og bestil en tid

Har du spørgsmål, eller vil du blot bestille en tid, kan du sende en besked til os i kontaktformularen, sende en mail til os på kontakt@tep6.dk eller ringe til os på 33 22 33 30.