Tandfyldninger

Hvad er tandfyldninger?

Du har sikkert prøvet at have caries og fået dem lukket igen med en fyldning (plombe).

En tandfyldning er fremstillet af et blødt materiale der kan formes og lægges direkte i hullet hvorefter det stivner og erstatter det mistede tandvæv.

De materialer vi bruger til fyldninger i dag består hovedsageligt af plast og sølvamalgam.

I dag er det ifølge lovgivningen ulovligt at anvende amalgamfyldninger i de tilfælde, hvor der lige så godt kan anvendes plastfyldninger i stedet. Det betyder, at vi anvender plastfyldninger i langt de fleste tilfælde, når der er huller i tænderne. I svære tilfælde, hvor plastfyldningen ikke er et stærkt nok materiale på langt sigt, anvender vi tandkrone eller porcelænsindlæg/guldindlæg.

Tandfyldninger med plast

På tandklinikken foretrækker vi at bruge fyldninger af plast.

Plast er lidt dyrere en sølvamalgam, men til gengæld er plast tandfarvet, det er stærkt og solidt og det er meget bedre for miljøet.

Tandfyldninger med sølvamalgam

Sølv-amalgam har de sidste 150 år været det mest brugte materiale til tandfyldninger. Sølvamalgam indeholder kviksølv i mængder der ikke er skadeligt for helbredet, men hvis du er gravid og/eller miljøbevidst bør plast absolut overvejes som et alternativ uden tungmetaller. Læs mere om graviditet og tandlæge lige her.

Kontakt os og bestil en tid

Har du spørgsmål, eller vil du blot bestille en tid, kan du sende en besked til os i kontaktformularen, sende en mail til os på kontakt@tep6.dk eller ringe til os på 33 22 33 30.